Bezopen fietser botst op auto

Geplaatst op 2 november 2008, om 15:39 uur

Zutphen – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 november een 41-jarige man uit Zutphen aangehouden nadat hij met zijn fiets tegen een stilstaande auto was gereden op de Berkenlaan in Zutphen. De man bleek onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man reed rond 02.00 uur tegen een stilstaande auto aan en veroorzaakte hierbij schade aan de auto. De eigenaar van de auto hoorde een klap en trof de man bij zijn auto en belde de politie. De fietser bleek een alcoholpromillage van 1,75 te hebben. Hij raakte niet gewond door de aanrijding. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na slaan vriendin

Zutphen – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 november een 26-jarige man uit Zutphen aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. De man werd rond 02.45 uur agressief en sloeg zijn vriendin meerdere malen in hun woning. Toen de man vertrokken was, kon zij de politie alarmeren. De man kon later worden aangehouden en is ingesloten. De politie doet geen verdere mededelingen in verband met de privacy.

Fietsenvernielers aangehouden

Doetinchem – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 november twee mannen van 21 jaar aangehouden wegens openbare geweldpleging. De mannen worden ervan verdacht zeker 11 fietsen te hebben vernield bij station Doetinchem-De Huet. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Twee nachtwachten bij het station De Huet in Doetinchem zagen de mannen vernielingen plegen en alarmeerden de politie. Dankzij het signalement dat de nachtwachten hadden gegeven, werden de mannen kort daarop aangehouden op de Jan Willinkstraat in Doetinchem. Na inventarisatie bleken zeker 11 fietsen te zijn vernield. Zo waren er wielen dubbel gevouwen, standaards afgebroken en achterlichten kapot getrapt.

Benadeelden die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Automobilist vliegt uit de bocht

Doetinchem – Een 20-jarige man uit Didam vloog zaterdag 1 november met zijn auto uit de bocht op de Bedrijvenweg in Doetinchem. De man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De man reed rond 20.40 uur op de Bedrijvenweg waar hij meerdere auto’s inhaalde. In een flauwe bocht naar links verloor hij de macht over het stuur. Zijn auto kwam in de rechterberm terecht en ramde een lantaarnpaal en kwam vervolgens tegen een verkeersbord tot stilstand. De man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek de man onder invloed van alcohol. De gehouden bloedproef moet het exacte alcoholpromillage uitwijzen.

Onder invloed tegen een boom

Wehl – De politie heeft zondagochtend 2 november een 52-jarige man uit Didam aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal.

Agenten kregen rond 05.10 uur de melding dat er op de Doetinchemseweg een auto tegen een boom stond waarbij de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten. De bestuurder kon even later in zijn woning worden aangehouden, hij was niet gewond. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit. De uitslag van de bloedproef moet vaststellen hoe hoog het alcoholpercentage exact is geweest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Tevens kan hij proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een ongeval.

Wilde achtervolging in Wapenveld

Wapenveld – De politie heeft zaterdag, na een achtervolging, op de Fazantstraat in Wapenveld een 22-jarige man uit Wapenveld aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zag de man, waarvan bekend was dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, in zijn auto rijden op de Wildekampseweg in Wapenveld. Hierop kreeg de man een stopteken. De man weigerde echter te stoppen en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Ook het gebruik van zwaailicht en sirenes waren voor de man geen reden te stoppen. De achtervolging ging over de Flessenbergweg/Vinkenweg/Nachtegaalweg/Reigersweg waarna men via de Zuster Elbrinkweg weer op de Wildekampseweg uitkwam. De man sloeg de Fazanstraat in en stopte daar uiteindelijk. Hier kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg.