Pyromaan van Lichtenvoorde aangehouden

Geplaatst op 30 oktober 2008, om 16:43 uur

Lichtenvoorde – De politie heeft een 21-jarige jongeman uit de gemeente Oost-Gelre aangehouden. Hij wordt verdacht meerdere branden te hebben gesticht in de wijk het Veld in Lichtenvoorde. De jongeman is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

De politie heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aantal brandstichtingen in de wijk het Veld in Lichtenvoorde. Er werden vooral coniferen in brand gestoken. Soms konden de branden door bewoners worden geblust, maar vaak moest de brandweer er aan te pas komen.

De branden zorgden voor veel onrust en buurtbewoners waren extra oplettend en namen preventieve maatregelen om brandstichting te voorkomen.

Bij het onderzoek deed de politie een dringend beroep op de hulp van het Lichtenvoordse publiek. De oplettendheid van de buurtbewoners leverde een belangrijke bijdrage aan het onderzoek. Op dinsdagochtend 28 oktober werd de verdachte aangehouden en vandaag donderdag 30 oktober wordt hij voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

In verband met het onderzoek kon de aanhouding niet eerder worden vermeld. De verdachte heeft bij de politie deels bekennende verklaringen afgelegd en wordt de komende dagen verder verhoord.