Storing treft meldkamer hulpdiensten - GelreNieuws.nl

Storing treft meldkamer hulpdiensten

Geplaatst op 31 oktober 2008, om 16:03 uur

Apeldoorn – Met extra centralisten in de regionale meldkamer in Apeldoorn, hebben de brandweer, politie en ambulancedienst in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland donderdagavond 30 oktober een storing in het communicatienetwerk C2000 goed het hoofd kunnen bieden. Er hebben zich geen problemen voorgedaan. De oorzaak van de storing wordt onderzocht.

Donderdagavond, rond 20.45 uur werd duidelijk dat er in het communicatiesysteem C2000 van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland een storing was opgetreden. Het portofoon- en mobilofoonverkeer met de politie, brandweer of ambulance bleek niet meer mogelijk. De alarmering van de brandweereenheden in de regio werkte wel.

Maatregelen
Aangezien alle voertuigen van de hulpverleningsdiensten over mobieltjes beschikken, werd hierop overgegaan en werd in de regionale meldkamer extra personeel ingezet om de contacten met de eenheden op straat te coördineren. Alle huisartsenposten in de regio werden geïnformeerd en de brandweer had voor eventuele calamiteiten drie verbindingswagens paraat staan.
De politie kon via de conferentiefunctie van de telefoon zonodig al haar eenheden op straat direct informeren. Van deze functie hoefde geen gebruikt te worden gemaakt.

Oorzaak

De oorzaak was rond 23.00 uur verholpen en was ontstaan in de centrale. Bij het uitvallen van één van de apparaten bleek de daaraan gekoppelde ‘vervanger’ haar werk niet te doen. Naar de oorzaak hiervan wordt een onderzoek ingesteld.

Geen problemen
Tijdens de storing hebben zich geen problemen voor de burgers voorgedaan. De hulpverleningsdiensten hebben al hun hulpvragen goed kunnen uitvoeren.

Politie zoekt eigenaar shetland pony

Barchem – De politie is op zoek naar de eigenaar van een zwarte shetland pony die op woensdagmiddag 29 oktober aan de Borculosweg in Barchem is aangetroffen.

De politie kreeg rond 15:00 uur een melding van een loslopende pony. De zwarte pony is een ruin en heeft enkele witte haren op zijn hoofd. De ruin droeg geen halster toen hij werd aangetroffen. De pony is tijdelijk ondergebracht in een manege in Barchem. De politie is op zoek naar de eigenaar. Men kan bellen met 0900-8844.

Grote veiligheidscontrole

Veluwe – De politie hield donderdag 30 oktober tussen 06:00 uur en 22.30 uur een grote verkeerscontrole op de Veluwe. Hierbij werd vooral gelet op overtredingen die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen. Er werden in totaal 252 overtredingen geconstateerd.

Met tientallen agenten op verschillende locaties werd donderdag het verkeersgedrag van verkeersdeelnemers gecontroleerd. Inzet was de verkeersveiligheid, waarbij het voeren van verlichting, controle op alcoholgebruik in het verkeer, snelheid, het rijden zonder gordel en het niet handsfree bellen bijzondere aandacht kregen.

Om de verlichting in de ochtendspits te controleren werd om 06.00 uur met de actie begonnen. Tijdens de avondspits en de avonduren werd hier ook extra op gelet. Fetsers dienen zich te realiseren dat zij bij duister of regen slecht zichtbaar zijn wanneer ze geen verlichting voeren.
De controleposten stonden in Ermelo, Epe, Harderwijk, Hattem, Heerde, Elburg, Putten, Nunspeet, Elspeet, Elburg, Wezep, Vaassen en Oene.

Er werd bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid (30x), niet voeren van verlichting (56X), niet dragen van een gordel (59X), rijden door roodlicht (2x) en niet handsfree bellen (2x). Daarnaast waren er andere technische mankementen waar ook voor werd bekeurd.

Apeldoorner verdacht van handel in verduisterde navigatiesystemen

Apeldoorn – De politie heeft onlangs proces-verbaal opgemaakt tegen een 26-jarige Apeldoorner. Hij wordt verdacht van verduistering van tientallen navigatiesystemen bij zijn voormalige werkgever. Bij de verdachte thuis werden 77 van dergelijke systemen aangetroffen.

De politie Apeldoorn werd bij het onderzoek betrokken nadat bij de politie in het westen van het land aangifte was gedaan van vermissing van zo’n 50 navigatiesystemen. Tijdens het onderzoek bleek dat dergelijke exemplaren via internet verkocht waren.

Tijdens de naspeuringen kwam de politie op de hoogte van de identiteit van een Apeldoorner die mogelijk betrokken was bij de diefstal dan wel verduistering van de bedoelde navigatiesystemen.

Op 20 oktober werd de 26-jarige Apeldoorner aangehouden en bij de doorzoeking van zijn woning werden tientallen navigatiesystemen aangetroffen. De verdachte had inmiddels een aantal systemen via internet verkocht. De verdachte was op slinkse wijze in het bezit van de apparatuur gekomen, maar over zijn werkwijze doet de politie geen mededelingen.

De aangetroffen systemen zijn in beslag genomen en  tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com