15 jaar cel voor poging moord op Apeldoonse rechercheur - GelreNieuws.nl

15 jaar cel voor poging moord op Apeldoonse rechercheur

Geplaatst op 10 december 2008, om 15:58 uur


ZUTPHEN –
De  58-jarige Serviër J.T., die vorig jaar in Apeldoorn een rechercheur neerschoot werd woensdagmiddag veroordeeld 15 jaar cel. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 16.000 euro betalen.

De Serviër schoot op 23 juli vorig jaar in winkelcentrum Anklaar op de politieman, omdat deze hem herkende. Het OM had 26 jaar en acht maanden cel tegen de man geëist. Ook wilde Justitie 20.000 euro smartengeld voor het slachtoffer.

De rechtbank rekent het de Serviër zwaar aan dat hij tussen winkelend publiek een agent op meedogenloze wijze met pistool heeft geprobeerd te vermoorden. Dat het slachtoffer deze aanslag heeft overleefd is vooral te danken aan professioneel medisch ingrijpen.

De rechtbank oordeelde dat de Serviër schuldig is aan de poging tot moord op een politieman, een diefstal met geweld en illegaal vuurwapenbezit. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar en het betalen van een schadevergoeding aan de rechercheur van €16.444,78.

De politie is blij met de uitspraak, mede omdat de rechter heeft benadrukt dat geweld tegen politiemensen zwaar bestraft moet worden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com