Rechercheteam op zoek naar Joanne Noordink

Geplaatst op 11 januari 2009, om 17:25 uur

081213-vermiste-joanne-noordinkAALTEN – In het onderzoek naar de onrustbarende verdwijning van Joanne Noordink (27) uit Aalten is zaterdag alsnog een groot rechercheteam ingezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dat heeft een zegsman van de politie Noord- en Oost-Gelderland tegenover de Telegraaf bevestigd. “Er zijn nu meer rechercheurs met deze zaak bezig die onder meer tips natrekken.” Joannes moeder reageerde hoopvol. “Wij zijn blij met de bredere politieaandacht, want wij zijn er van meet af aan van overtuigd geweest dat Joanne iets ergs moet zijn overkomen.”

De Telegraaf berichtte zaterdag in een uitgebreide reportage over de alarmerende feiten rond deze raadselachtige vermissing en het gegeven dat het OM in Zutphen geen vermoeden van een misdrijf zegt te zien. Maar inmiddels lijkt ook daar verandering in te komen. “Het OM beslist maandag of dinsdag of er een strafrechtelijk onderzoek komt”, aldus de politiewoordvoerder.

Zodra het licht op groen gaat en de vermissing de status van mogelijk misdrijf krijgt, heeft de recherche meer bevoegdheden. De politie kan dan bijvoorbeeld telefoons afluisteren en uitlezen, digitaal verkeer natrekken maar ook de rol van betrokkenen tegen het licht houden.

Voor het onderzoek naar de verdwijning van Joanne is dat van groot belang. De Aaltense lijkt donderdag 11 december van de aardbodem verdwenen. Behalve haar gsm en laptop is niets uit haar huis verdwenen. Zelfs haar sleutels, papieren, pinpassen, geld, winterjassen en schoenen onbraken niet en haar auto en fiets stonden als altijd voor de deur. Een dag later werden vanaf haar internetaccount twee vreemde boodschappen verstuurd die haar familie niet herkent als mailtjes van Joanne.

Bron: De Telegraaf