Aangever diefstal moet 100 dagen brommen… - GelreNieuws.nl

Aangever diefstal moet 100 dagen brommen…

Geplaatst op 11 februari 2009, om 17:02 uur

ZUTPHEN – Aangifte doen van diefstal, maar dan zelf worden ingerekend! Dat overkwam een Deventernaar (33) , die woensdagmorgen bij de politie in Zutphen aangifte deed van diefstal van zijn auto.

Een bekende van hem was er met de wagen vandoor gegaan. Onderzoek leerde echter dat de man nog ruim honderd dagen hechtenis moest uitzitten. Hij werd aangehouden om z’n straf alsnog uit te zitten. Ook de autodiefstal wordt onderzocht.

Nog geen spoor van duwende fietser

EERBEEK/LIEREN – De wielrenner of mountainbiker die vorige week maandag in Lieren met een duw twee Eerbeekse meiden in het Apeldoorns Kanaal deed belanden, heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Hij reed samen met een andere snelle fietser. Politiewoordvoerder Anton de Ronde zegt dit heel vervelend voor de ‘jonge dames’ van 15 en 16 jaar te vinden: “We hebben nog onvoldoende opsporingsindicaties.”

Radio en muntgeld weg bij inbraak auto

EERBEEK – Bij een inbraak in een geparkeerde auto aan de Jan Mankesstraat zijn in Eerbeek onder meer een autoradio en muntgeld buitgemaakt. De dief vernielde een raam om in de wagen te komen.

Vervolgens demonteerde hij de radio. De politie waarschuwt autobezitters geen waardevolle spullen in hun wagen achter te laten. Gedupeerden van autokraken kunnen ook via internet aangifte doen via website www.politie.nl

Man vernielt auto met kruk

ERMELO – De politie heeft dinsdag 10 februari een 73-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op Veldwijk in Ermelo aangehouden. De man sloeg zonder reden met een loop-kruk op een auto.

De man werd omstreeks 19:10 uur staande gehouden door een voorbijganger en overgedragen aan de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De man werd vervolgens weer in vrijheid gesteld.

Gebroken been na val met scooter

HIERDEN – Een 57-jarige man uit Hierden raakte dinsdag 10 februari gewond nadat hij op de Parallelweg in Hierden ter val kwam met zijn scooter. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 17:15 uur reed de man met zijn scooter over de Bredeweg. Hij keerde op de parallelweg en kwam daarbij met een wiel in de modder terecht. Hierdoor gleed de scooter weg en kwam de man ter val. Hij werd met een gebroken been door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen beroving dove man

STEENDEREN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 februari is een 38-jarige dove man uit Steenderen beroofd. Het feit vond plaats tussen 00.45 en 01.15 uur in de Dorpsstraat in zijn woonplaats. Hierbij is zijn portemonnee gestolen.

De man was lopend op weg naar huis toen hij net buiten de bebouwde kom met zijn belagers werd geconfronteerd. Hij werd tegen de grond gewerkt en er ontstond een worsteling met één van de verdachten. Duidelijk was dat ze het op zijn portemonnee hadden voorzien en nadat hij deze had afgegeven, ging men er vandoor. Het ging om drie jongeren tussen de 17 en 20 jaar oud. De daders gingen er op twee scooters vandoor in de richting van Steenderen. Het slachtoffer heeft de volgende dag melding van het gebeurde gemaakt en inmiddels is een aangifte van hem opgenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is (dringend) op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900–8844.

Politie zoekt getuigen ongeval

ULFT – Op vrijdagochtend 6 februari is een geparkeerde auto aangereden die op een parkeerplaats aan de Ingenieur Sassenstraat in Ulft stond. De 40-jarige eigenaar uit Gendringen heeft de auto rond 07.40 uur geparkeerd. Toen hij rond 12.30 uur bij de auto terug kwam bleek dat deze was aangereden en forse schade had.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.