+ Fietser gewond bij aanrijding

Geplaatst op 27 februari 2009, om 17:41 uur

Ambulance Zutphen | Fotobureau KerkmeijerBRUMMEN – Op de Zutphensestraat in Brummen raakte donderdagmiddag 26 februari rond 14.10 uur een 19-jarige fietser uit Brummen gewond na een aanrijding met een auto.

De jongen fietste vanuit een uitrit de Zutphensestraat op en zag daarbij een 18-jarige automobilist uit Brummen over het hoofd, die op de voorrangsweg reed. Hierbij ontstond een aanrijding waarbij de fietser een hoofdwond en een beenwond opliep en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Laptops weg na inbraak

EERBEEK – Uit een buurthuis aan de Derickxkamp in Eerbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag 25 februari ingebroken. Men heeft meerdere laptops gestolen.

De dader(s) zijn binnengekomen door een deur en een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Auto over de kop

HUMMELO – Op het kruispunt van de Torenallee en de Zomerweg in Hummelo is donderdagmiddag 26 februari rond 16.45 uur een 39-jarige vrouw uit Doetinchem gewond geraakt bij een ongeval. Haar auto kwam in aanrijding met de auto van een 50-jarige vrouw uit Duiven.

De 50-jarige vrouw reed op de Zomerweg, komende uit de richting Drempt. Op het kruispunt met de Torenallee zag zij vermoedelijk de van links komende auto over het hoofd, die op de voorrangsweg reed. De auto van de 39-jarige bestuurster is hierbij in de flank geraakt en over de kop geslagen. De Doetinchemse  raakte hierbij gewond aan haar hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht.

Scooterrijder laat gewonde fietsster (15) achter na aanrijding

ZELHEM – Een 15-jarig meisje uit Zelhem raakte op donderdagochtend 26 februari rond 08.45 uur gewond bij een aanrijding op de Hengeloseweg in Zelhem. Ze werd aangereden door een grijze scooter. De politie is op zoek naar de grijze scooter en de bestuurder van dit voertuig.

Het meisje fietste op het fietspad van de Hengeloseweg en werd aan de achterzijde aangereden door de scooter. Ze reed op een fiets met opvallende “Telegraaf-fietstassen” Het meisje kwam ten val waarbij ze haar enkelbanden scheurde. De bestuurder van de scooter is zonder stoppen doorgereden. Het gaat om een grijze scooter met een gele kentekenplaat.

Deze bestuurder reed in de richting van Hengelo (Gld). De politie is op zoek naar de scooter en de bestuurder daarvan. De scooterrijder wordt dringend gevraagd zich te melden. Ook andere die informatie hebben over de identiteit van de bestuurder worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

Brandstichter meldt zich bij politie

ERMELO – Een 37-jarige man uit Zwolle heeft zichzelf donderdagavond 26 februari bij de politie aangegeven. Hij had brand gesticht in een gebouw aan de Putterweg in Ermelo.

De verwarde man heeft de politie de plek laten zien waar hij een ruit had vernield en iets dat achter het raam had gehangen in de brand had gestoken. Ter plaatse bleek dat de brand vanzelf uit was gegaan. Wel hing er veel rook in het gebouw. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij ingesloten is.

Drie woninginbraken

HARDERWIJK – Inbrekers hebben bij 3 woningen in Harderwijk ingebroken. 2 woningen staan in de Laan 1940-1945, één woning staat in de Herman de Manstraat. Er is o.a. een laptop en sieraden weggenomen.

De inbraak aan de Herman de Manstraat is donderdagavond 26 februari gepleegd. De daders zijn de woning binnengekomen door het raam van de badkamer te forceren. De hele woning is doorzocht. Uit deze woning is onder andere een laptop weggenomen.
De twee inbraken in de Laan 1940-1945 zijn eveneens donderdagavond 26 februari gepleegd. Uit één van deze woningen wordt nog niets vermist, uit de andere woning zijn sieraden ontvreemd. Ook bij deze woningen zijn ramen geforceerd om binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraken. Daarbij wordt ook onderzocht of er een verband bestaat tussen de inbraken.

Dronken bestuurder rijdt tegen vangrail

HEERDE  – Op de A50 ter hoogte van Heerde is een dronken bestuurder vrijdagmorgen 27 februari rond 02:20 uur tegen de vangrail gereden. De 55-jarige man uit Hoog- Keppel is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De man reed op de A50 richting Zwolle toen zijn auto vermoedelijk in een slip raakt en tegen de vangrail botste. Duidelijk was dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten lieten de man blazen en de blaastest bevestigde dat de man alcohol gedronken had. Hierop werd de man aangehouden. Op het politiebureau blies de man een promillage van 1,77. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie houdt man aan in ruim 10 jr. oude zedenzaak

APELDOORN – De politie heeft een nu 33-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van aanranding en poging tot verkrachting van een Duitse vrouw op de Oude Arnhemseweg in Beekbergen in juni 1998.

De politie kwam de man op het spoor dankzij een recente DNA-match. Van de man is DNA afgenomen in het kader van de wet DNA-onderzoek bij veroordeelden. De man is eerder deze maand aangehouden in een huis van bewaring in Zutphen, waar de man al was ingesloten in verband met een andere zaak.

De man wordt ervan verdacht dat hij de toen 21-jarige vrouw heeft aangerand toen zij in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 juni 1998 over de Oude Arnhemseweg fietste. Het incident vond rond 04:00 uur plaats. De man wordt ervan verdacht dat hij de vrouw eerst vanuit zijn auto heeft aangesproken, waar ze niet op inging, en haar even later heeft gedwongen te stoppen door zijn auto dwars voor haar te parkeren. Vervolgens heeft de belager van de vrouw haar tegen de grond gewerkt en haar onzedelijk betast. De vrouw heeft zich hevig verzet en slaagde er op een gegeven moment in haar belager te bijten. Hierop liet de man los en ging hij er in zijn auto vandoor.

De vrouw raakte licht gewond en is in het ziekenhuis behandeld. De politie stelde destijds een uitvoerig onderzoek in en de zaak is in 1998 ook behandeld in Opsporing Verzocht, waarbij een compositietekening van de verdachte werd getoond. Hieruit kwamen toen helaas geen tips die hebben kunnen leiden tot een aanhouding.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en ter beoordeling overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Zutphen. Binnenkort moet de verdachte voorkomen in verband met de zaak waarvoor hij nu in voorlopige hechtenis zit. Het is nog niet bekend of deze zedenzaak daarbij wordt meegenomen.

Marechaussee zoekt getuige ongeval A50

VAASSEN – Op de A50 tussen Vaassen en Epe heeft  woensdagavond 18 februari een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een personenauto is bij een inhaalmanoeuvre van de weg geraakt en over de kop geslagen. De drie inzittenden raakten daarbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 22.45 uur raakte een personenauto met drie inzittenden van de weg. Deze sloeg over de kop en kwam onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder, een 21

-jarige man uit Wapenveld raakte gewond. Ook beide passagiers, een 22-jarige man uit Heerde en een 23-jarige vrouw uit Zwolle raakten gewond. Zowel de bestuurder als de passagiers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Zwolle en Apeldoorn. De politie heeft de afhandeling van de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat het om medewerkers van dat onderdeel ging.

De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar getuigen van een ongeval dat op woensdag 18 februari rond 22:45 op de A50 richting Zwolle bij de afslag Epe plaatsvond.

De Marechausseebrigade Drenthe-Ijsselstreek probeert onder andere in contact te komen met de bestuurder van een donkere Peugeot 206 of 306 met geblindeerde zijramen aan de achterkant en een geblindeerde achterruit. Dit voertuig was aanwezig toen het ongeval plaatsvond.

De bestuurder van de Peugeot en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Koninklijke Marechaussee in Havelte, bereikbaar op telefoonnummer 0521-536200.