Grote fontein door waterleiding lek in Apeldoorn

Geplaatst op 12 februari 2009, om 10:05 uur

Geknapte waterleiding Apeldoorn|foto Errol Endeveld
APELDOORN – Bij graafwerkzaamheden op de hoek Arnhemseweg/Aluminiumweg in Apeldoorn is donderdagochtend een gat in de  hoofdwaterleiding ontstaan. De leiding is inmiddels afgesloten.  Tientallen woningen in de buurt zitten zonder water. Het duurt waarschijnlijk tot het eind van de middag voor zij weer water hebben.

Andere huishoudens, in onder andere De Heeze, krijgen bruin vervuild water uit de kraan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is waterbedrijf Vitens gelukt rond 10.30 uur de hoofdwaterleiding bij de Arnhemseweg dicht te draaien. Daardoor spuit er geen water meer in de bouwput op de hoek van de Arnhemseweg en Aluminiumweg. Er is in totaal zo’n tweemiljoen liter water verloren gegaan.

Vanochtend rond 8.30 uur knapte bij graafwerkzaamheden de hoofdwaterleiding. Het water spoot met duizenden liters de lucht in. Geluk bij een ongeluk was, dat het water in de bouwput terecht kwam. De put, op de plek van voormalige garage De Baar, ligt er al geruime tijd. De Goede Woning heeft het voornemen er een appartementencomplex te bouwen.

Geknapte waterleiding Apeldoorn|foto Errol Endeveld Geknapte waterleiding Apeldoorn|foto Errol Endeveld Geknapte waterleiding Apeldoorn|foto Errol Endeveld Geknapte waterleiding Apeldoorn|foto Errol Endeveld