+ Meisje gewond bij dubbele kop-staartbotsing - GelreNieuws.nl

+ Meisje gewond bij dubbele kop-staartbotsing

Geplaatst op 5 februari 2009, om 16:11 uur

Ambulance Zutphen | Fotobureau KerkmeijerWILP (Gld.) – Dinsdagochtend omstreeks 7.50 uur raakte een 13-jarig meisje uit Epse gewond toen de auto waarin ze zat in een dubbele kop-staartbotsing terecht kwam. Het ongeval gebeurde op de Rijksweg A1 ter hoogte van Wilp.

De 46-jarige bestuurster uit Epse reed samen met het 13-jarige dochter op de A1, komende uit de richting Twello. Voor haar reed een 40-jarige bestuurder uit Deventer die door het drukke verkeer moest remmen. De vrouw uit Epse was niet in staat haar auto op tijd tot stilstand te brengen waardoor er een aanrijding ontstond tussen beide auto’s. Hierdoor botste vervolgens de Deventenaar tegen zijn voorganger, de 46-jarige bestuurder uit Diepenheim. Alleen de 13-jarige bijrijder van de bestuurster uit Epse hield hier nek- en rugklachten aan over.

Twee bestuurders met een glaasje te veel

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 30-jarige man uit Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In dezelfde nacht werd ook een 46-jarige man uit Leuvenheim aangehouden voor dezelfde overtreding.

De man uit Lochem werd omstreeks 23.45 uur staande gehouden aan het Stationsplein in Zutphen omdat hij geen gordel droeg. De man uit Leuvenheim werd omstreeks 1.55 uur opgemerkt door zijn rijgedrag waarop hij staande werd gehouden aan de Tadamastraat in Zutphen.

Bij beide bestuurders rook de adem naar alcohol waardoor besloten werd een blaastest af te nemen. Deze wees uit dat de bestuurders teveel alcohol hadden gedronken waarna ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier bliezen de mannen allebei een promillage van 0,6. Beide bestuurders werden met een rijverbod en een boete heengezonden.

Politie neemt auto in beslag

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagochtend 4 februari een 34-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging.

De vrouw had een rijontzegging, maar ging toch rijden en bij een controle op de Goethesingel liep ze tegen de lamp. Daarom is ze aangehouden en is haar auto in beslaggenomen. Omdat ze zich niet kon legitimeren heeft ze ook een boete gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Portemonnee en laptop gestolen uit woning

BRUMMEN – Dinsdagavond 3 februari is er uit een woning aan de Zegerijstraat in Brummen onder andere een geldbedrag en een laptop gestolen.

De diefstal vond plaats tussen 19.00 uur en 23.00 uur. Een insluiper heeft een portemonnee gestolen en een laptop. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Crossmotor weg na inbraak in schuur

LOCHEM – Donderdagochtend 5 februari is er tussen 01.00 en 09.00 uur ingebroken in een schuur aan de Zutphenseweg in Lochem. De dader(s) hebben een crossmotor gestolen.

Om binnen te komen werden planken en een deel van het dak losgeschroefd. Hierdoor is veel schade aan de schuur aangericht. De weggenomen motor is een rode crossmotor met een blauw zadel van het merk Honda, type XR 600 R, gekentekend MG-23-RS. De politie doet onderzoek naar de zaak en is dringend op zoek naar getuigen of tips. Men kan daarvoor bellen met 0900-8844.

Man bedreigt personeel supermarkt

LOCHEM – De politie heeft woensdagmiddag 4 februari een 53-jarige man uit Lochem aangehouden voor het bedreigen van de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Albert Hahnweg in Lochem.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding binnen van overlast van een klant van de supermarkt. Toen de politie bij de supermarkt aankwam was de man al vertrokken, maar de agenten wisten hem op de Westerwal aan te houden. Hij had de bedrijfsleider van de supermarkt ernstig bedreigd. De man is naar het politiebureau gebracht waar de politie proces-verbaal heeft opgemaakt.

Zes winkeldieven aangehouden

APELDOORN  –Woensdag  heeft de politie in totaal zes mensen verhoord, die voor verschillende diefstallen bij winkels in Apeldoorn waren aangehouden.

Een 24-jarige Apeldoorner werd omstreeks 11:30 uur aangehouden voor diefstal van handschoenen bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Hij werd betrapt door beveiligers. De politie kon de man in samenwerking met de beveiligers aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Een 17-jarig meisje uit Deventer en een 16-jarig meisje uit de gemeente Epe werden omstreeks 11:35 uur aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen. Ze werden verdacht van diefstal van sierraden bij een Warenhuis aan de Hoofdstraat, een parfummonster bij een parfumerie in winkelcentrum de Oranjerie en voedingsmiddelen bij een supermarkt aan de Deventerstraat. De minderjarige meisjes zijn aangehouden door beveiligers van het warenhuis en overgenomen door de politie. De meisjes zijn overgebracht naar het politiebureau.

Ook een 67-jarige man uit Apeldoorn werd omstreeks 13:45 uur aangehouden. Hij werd verdacht van diefstal van snoepgoed bij een supermarkt aan de Adelaarslaan in Apeldoorn. Het winkelpersoneel had de man betrapt. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Twee jongens uit Apeldoorn werden omstreeks 16.00 uur aangehouden. Zij werden verdacht van diefstal van speelgoed bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De jongens van 11- en 12 jaar werden betrapt door de beveiliging van het warenhuis. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongens aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie maakt tegen alle verdachten proces-verbaal op.

Hennepplantage opgerold

APELDOORN – De politie heeft woensdagmorgen 4 februari een hennepkwekerij aan de Spreeuwenweg in Apeldoorn ontmanteld. Een 31-jarige vrouw uit Apeldoorn werd aangehouden in verband met de hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Er werden in totaal ongeveer 400 hennepplanten aangetroffen. De planten werden geruimd en vernietigd. De aangehouden vrouw is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bromfietser onder invloed

RUURLO – Een 51-jarige man uit Lichtenvoorde is in de nacht van woensdag op donderdag 5 februari bekeurd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben terwijl hij een bromfiets bestuurde.

Surveillerende agenten merkten de bromfietser omstreeks 00.40 uur op en hielden hem staande op de Scheiddijk in Ruurlo. Omdat de adem van de bestuurder naar alcohol rook, werd bij hem een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,6 blies. De man is met een boete en een rijverbod heengezonden.

Politie gaat aanhangers controleren

DOETINCHEM – De politie Doetinchem houdt in het weekend van zaterdag en zondag 8 februari een voertuigcontrole waarbij vooral op het vervoer met aanhangers wordt gelet.

Het weekend staat voor de deur, waarbij veelal kleine tr

ansporthandelingen worden uitgevoerd met (geleende) aanhangwagens. Opvallend daarbij is dat de technische staat van de aanhanger vaak niet in orde is. Bij controles stuit de politie vaak op defecte verlichting,  gladde banden of defecte hulpkoppelingen. Ook wordt er vaak met verschillende kentekenplaten of soms zonder gereden en bij schade door vallende lading belemmert dit een onderzoek naar de veroorzaker. Mensen die komend weekend gaan verhuizen of spullen naar een stortplaats afvoeren wordt geadviseerd om alle zaken goed te controleren. Boetes kunnen oplopen tot 240 euro bij gevaar voor afvallende lading.

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

ERMELO –De politie heeft donderdag 5 februari het rijbewijs van een 36-jarige automobilist ingevorderd. Hij reed veel te hard op de A 28 onder Ermelo.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.00 uur met een snelheid van ruim 190 km in de richting Nijkerk rijden. Hij werd staande gehouden en voor verhoor naar een politiebureau gebracht. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com