+ Buspassagiers gewond bij noodstop - GelreNieuws.nl

+ Buspassagiers gewond bij noodstop

Geplaatst op 17 maart 2009, om 17:25 uur

VAASSEN – Een zeer alerte 54-jarige buschauffeur van de lijndienst heeft maandagmiddag 16 maart in Vaassen met een noodstop een drama met een vallend 6-jarig jochie op een fiets weten te voorkomen. Door het zeer sterke remmen van de bus, raakten weliswaar drie passagiers in de bus licht gewond.

De Apeldoornse chauffeur reed langzaam over de Dennenweg en zag in zijn spiegel dat over het trottoir rechts naast de bus een kind op een fietsje slingerend reed. Hij hield het kind in het oog omdat hij er geen goed gevoel bij had. Toen het jongetje viel, maakte hij onmiddellijk een noodstop, waardoor hij nog juist met de achterwielen voor het op de rijbaan liggende kind stil stond. De 6-jarige bleef ongedeerd.

Door de noodstop raakten drie passagiers licht gewond, omdat ze met hun hoofd tegen de stoel voor hen botsten. Twee van hen, een 59-jarige vrouw uit Nunspeet en een 66-jarige vrouw uit Vaassen, werden voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. Een 60-jarige man uit Vaassen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Jongens aangehouden na bedreiging buspersoneel

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar de bedreiging van buspersoneel. Het feit vond dinsdagmiddag plaats op het busstation aan het Sophiaplein in Apeldoorn. In eerste instantie zijn vier jongeren aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 15.50 uur een melding dat buspersoneel op het busstation in Apeldoorn bedreigd was door enkele jongeren. Direct stelden meerdere politie-eenheden een onderzoek in naar de jongeren die inmiddels waren weggerend.

Binnen enkele minuten werden in het centrum vier Apeldoornse tieners aangehouden. Inmiddels is duidelijk dat twee van hen verantwoordelijk zijn voor de bedreiging. Deze vond plaats naar aanleiding van het feit dat een jongere in de bus zat en zijn plaatsbewijs via het raampje van de bus doorgaf aan een vriend die dus buiten stond. Dit werd door wachtend buspersoneel opgemerkt. Toen de jongeman in de bus hierop werd aangesproken escaleerde een en ander.

Het buspersoneel heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com