Gewapende overval op buschauffeur in Apeldoorn

Geplaatst op 24 maart 2009, om 10:28 uur

POLITIEAPELDOORN – Een 51-jarige buschauffeur uit Apeldoorn is dinsdagmorgen 24 maart kort na 06.00 uur in zijn lijnbus overvallen door een onbekende man met vermoedelijk een stroomstootwapen. De chauffeur is niet gewond geraakt.

Het incident vond plaats bij een bushalte aan de Marskramersdonk in Apeldoorn. De overvaller stond bij de bushalte, stapte vervolgens de bus in en bedreigde de chauffeur. Daarna vluchtte de overvaller met de tas en het horloge van de chauffeur, de woonwijk in. In de tas zaten buskaarten en een geldbedrag. De politie heeft met meerdere eenheden en een diensthond in de omgeving gezocht, maar de overvaller, met een getinte huidskleur en donkere kleding, niet meer aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De buschauffeur is door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht. Hij had geen verwondingen opgelopen. De man is slachtofferhulp aangeboden. De politie is een buurtonderzoek gestart. In de bus zaten geen andere passagiers en was niet voorzien van camera’s. De politie is op zoek naar getuigen. Passanten die rond 06.00 uur iemand bij de bushalte hebben gezien of andere bijzonderheden over het incident weten, worden verzocht te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000