+ Gewond bij kop-straatbotsing voor verkeerslicht

Geplaatst op 11 maart 2009, om 12:16 uur

Ambulance Zutphen | Fotobureau KerkmeijerLOCHEM – Op dinsdagmiddag 10 maart was er op het kruispunt Aalsvoort/Kwinkweerd/Rengersweg in Lochem een kop-staart-aanrijding tussen twee auto’s. Bij deze aanrijding is de 81-jarige bestuurster uit Diepenheim gewond geraakt.

De 71-jarige bestuurder uit Zelhem remde voor het rode verkeerslicht op de Rengersweg. Dit werd door de 81-jarige vrouw te laat opgemerkt waardoor ze tegen de achterzijde van de auto van de man uitn Zelhem botste. Hierbij raakte ze gewond aan haar borst en ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Auto over de kop

ZIEWENT – Bij een eenzijdig ongeval op de Zegendijk bij Ziewent is op dinsdagmiddag 10 maart een 18-jarige vrouw licht gewond geraakt.

De vrouw uit de gemeente Berkelland reed rond 12.45 uur met haar auto over de Zegendijk en kwam naast de rijbaan terecht. Daarop verloor ze de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop en kwam op de weg weer tot stilstand. De vrouw had last van haar nek en hoofd en is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Aanrijding personenauto en bestelauto

DOETINCHEM – Op de kruising van de Normandiestraat en de Boddens Hosangstraat om Doetinchem heeft op dinsdagmiddag 10 maart een aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van de bestelauto, een 46-jarige man uit Hengelo (Gld.) is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 72-jarige Doetinchemmer reed omstreeks 16.00 uur met zijn personenauto over de Normandiestraat en heeft de bestelauto die over de kruisende weg reed over het hoofd gezien, daarop zijn de auto’s in botsing gekomen. De bestuurder van de bestelauto had nekklachten. Hij is samen met zijn 4- en 6-jarige kinderen die ook in de auto zaten voor controle per ambulance overgebracht naar het Slingelandziekenhuis. Beide auto’s zijn

Aanrijding tussen auto en fiets

DOETINCHEM – Op dinsdagmiddag 10 maart zijn rond 17.40 uur een fietser en een auto op de kruising van de Pinnedijk en de Varsseveldseweg in aanrijding gekomen. Daarbij raakte de fietser gewond.

De 59-jarige fietser uit Varsseveld reed over het fietspad van de Varsseveldseweg en verleende geen voorrang aan een 76-jarige automobilist uit Halle. Daardoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser hoofdletsel opliep. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem.

Jonge winkeldieven aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft op dinsdagmiddag 10 maart twee jongens uit Zutphen aangehouden voor het stelen van producten uit een supermarkt aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen.

De 14 en 15-jarige jongens probeerden snoep en energiedrank te stelen toen ze betrapt werden door het winkelpersoneel. De politie heeft hen aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Omdat ze minderjarig zijn, zijn ze in overleg met de ouders, aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Scooter aangereden, automobilist rijdt door

HARDERWIJK – Op dinsdagochtend 10 maart werd een 16-jarige scooterrijder uit Zeewolde op de Selhorsterweg in Harderwijk afgesneden door een autobestuurder. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat de scooterrijder ten val kwam en is doorgereden. De politie komt graag in contact met deze automobilist en getuigen van de aanrijding.

Tussen 11:00 en 11:30 uur werd de scooterrijdster op de rotonde bij de Albert Hein aan de Selhorstweg gesneden door een automobilist. Zij moest hard in de remmen. Hierdoor gleed haar achterwiel weg en kwam ze ter val. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat de scooterrijder viel en is doorgereden. De politie komt graag in contact met de omstanders die het meisje hebben geholpen via 0900-8844. In het bijzonder met een vrouw die haar telefoonnummer af had gegeven en twee mannen die het hebben zien gebeuren.