+ Jongens (14) verantwoordelijk voor hakenkruizen - GelreNieuws.nl

+ Jongens (14) verantwoordelijk voor hakenkruizen

Geplaatst op 9 maart 2009, om 17:09 uur

ALMEN – De politie heeft op woensdag 4 maart twee 14-jarige jongens uit de gemeente Lochem gehoord over verschillende bekladdingen in Almen die afgelopen februari plaats vonden. Beide jongens hebben bekennende verklaringen afgelegd over de bekladdingen en zijn daarvoor aangehouden.

Op dinsdagochtend 24 februari werden bij een basisschool in Almen verschillende bekladdingen aangetroffen, waaronder hakenkuizen en racistische leuzen. Ook elders in het dorp werden bekladdingen gevonden. De jongens hebben hun spijt betuigd en zijn na het verhoor overgedragen aan hun ouders. Ze worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Jongen (13) beschoten met luchtbuks

APELDOORN – Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn werd zondagmiddag 8 maart beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. De jongen fietste over de Laan van Ossenveld en werd geraakt door een inzittende van een personenauto die stilstond op de parkeerplaats van het Rietveld.

Hetincident vond kort voor 15.00 uur plaats. De jongen fietste samen met een andere jongen over de Laan van Ossenveld. Ter hoogte van het Rietveld stond een personenauto rechts van hen op de parkeerplaats. Het rechterachterraam van de auto ging naar beneden waarop de jongen werd beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. Hij werd getroffen in zijn lip en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De auto, een zilverkleurige Volkswagen Golf, ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor in de richting van Zevenhuizen. Er zaten vermoedelijk vier mannen in de auto van naar schatting begin 20 jaar. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, die iets van het incident hebben gezien, of weten van wie de betreffende personenauto is, zich te melden via 0900-8844.

Man gewond bij ongeval op A28

WEZEP – Een man 48-jarige man uit Groningen raakte zondagavond 8 maart gewond nadat hij met zijn auto op de A28 ter hoogte van Wezep begon te slingeren en in de berm in een greppel tot stilstand kwam. De man werd met letsel aan zijn borst door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19:50 uur kregen de hulpdiensten de melding van het ongeval. De man reed op de A28 in de richting van Zwolle. Op een gegeven moment begon zijn auto te slingeren en raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij kwam aan de linkerkant van de weg tegen de vangrail op en schoot weer terug de weg op. Hierop botste hij tegen de zijkant van een vrachtwagen en schoot vervolgens door in de naast de weg gelegen greppel en kwam daar tot stilstand. De brandweer heeft de man uit zijn auto geknipt waarop hij door een ambulance met onbekend letsel werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietsster gewond bij aanrijding met vrachtwagen

PUTTEN – Een 18-jarige fietsster uit Putten raakte maandagochtend 9 maart gewond nadat zij op een rotonde op de Stationsstraat in Putten in aanrijding kwam met een vrachtauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Letland Een traumahelikopter kwam ter plaatse en onderzocht de vrouw. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De vrachtwagen reed omstreeks 07:10 uur over de Stationsstraat. Op de rotonde met de Industrieweg liet de vrachtwagenbestuurder de vrouw niet voorgaan waarop een aanrijding ontstond. Een traumahelikopter werd ingeschakeld. Personeel van de heli kwam ter plaatse en ondersteunende het ambulancepersoneel. De vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Ze liep letsel aan haar arm en enkele kneuzingen op. De vrachtwagenchauffeur werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Uit getuigenverklaringen bleek dat de man niet handsfree belde. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man kruipt weer achter het stuur

DIDAM/DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 maart een man uit Zevenaar aangehouden voor het negeren van een rijverbod. Hij had dit verbod eerder ontvangen nadat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 28-jarige automobilist werd zondagavond rond 0.00 uur op de Dusselmanstraat in Didam gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau in Doetinchem blies hij een promillage van 1,7. Daarop heeft de man een rijverbod en een proces-verbaal gekregen en is zijn rijbewijs ingenomen. Na de afhandeling van zijn aanhouding werd hij op vrije voeten gesteld en toch weer met zijn auto gaan rijden en probeerde terug naar Didam te rijden. De verbaliserende agenten merkten dit echter op en hebben hem rond 1.00 uur op de Gaswal in Doetinchem aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod en een ingevorderd rijbewijs. Hij is na verhoor opnieuw heengezonden met een proces-verbaal.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com