Politie krijgt nieuwe tips vermiste Joanne Noordink

Geplaatst op 18 maart 2009, om 09:39 uur

Vermiste Joanne Noordink uit Aalten|foto www.joannenoordink.nlAALTEN – Bij de politie zijn dinsdagavond door de televisie-uitzending Opsporing Verzocht 45 nieuwe tips binnengekomen over de verdwijning van Joanne Noordink uit Aalten. Dat  heeft de politie woensdag tegen Gelrenieuws gezegd.

De 27-jarige vrouw wordt sinds 11 december vorig jaar vermist. Mét Joanne zijn uit haar woning, haar gsm en haar laptop verdwenen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ook zijn er enkele unieke sieraden weg. Het gaat onder meer om de sieraden die Joanne waarschijnlijk droeg op de dag dat ze verdween: een Afrikaanse ketting, oorbellen. Ook zijn een gouden hanger met familiewapen van de familie Noordink en een gouden ring van Joanne weg.

Dat heeft het rechercheteam van politieregio Noord- en Oost-Gelderland gisteravond bekend gemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Persoonlijke eigendommen, waaronder haar paspoort, haar bankpasjes en haar kleren zijn er nog. Ook haar fiets en auto staan gewoon voor de deur. Het lijkt er dan, aldus de politie, ook op dat ze hals over kop de woning heeft verlaten, maar niet met eigen vervoer.

In het begin werd rekening gehouden met een vrijwillige verdwijning, maar inmiddels gaat de politie uit van een misdrijf. De dag na de verdwijning van de Aaltense zijn vanaf haar mailadres mails verstuurd naar haar ouders en naar een vriendin. De e-mails zijn vermoedelijk geschreven door iemand anders. Waarschijnlijk heeft deze een ‘rookgordijn’ rond de verdwijning willen optrekken, zegt de politie.

Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft dinsdag een beloning van 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip. Eerder al stelde de familie 10.000 euro beschikbaar.

De nieuwe tips worden momenteel onderzocht door een rechercheteam dat bestaat uit 25 mensen. Volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde zijn de tips zeer divers. “Het team is nu bezig deze tips uit te zoeken en op waarde te bepalen.” Hoewel er ook informatie binnen kwam waarvan de politie al op de hoogte was, blijft De Ronde vragen om meer tips. “Beter een tip twee keer dan geen keer”, zegt De Ronde.

Tips kunnen worden doorgegeven via telefoon 0800-6070 (gratis), of anoniem 0800-7000.

Woning vermiste Joanne Noordink uit Aalten|foto Opsproning Verzocht (AVRO)

Familiewapen op gouden hanger|foto Opsproning Verzocht (AVRO)

Gouden Ring|foto Opsproning Verzocht (AVRO)

Meer op www.opsporingverzocht.nl en www.joannenoordink.nl