+ Brommerrijder zonder rijbewijs - GelreNieuws.nl

+ Brommerrijder zonder rijbewijs

Geplaatst op 9 april 2009, om 16:08 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagavond 8 april rond 23.45 uur een 26-jarige man van de weg gehaald omdat hij zonder rijbewijs een bromfiets bestuurde.

De Zutphenaar werd op de Nieuwstad gecontroleerd en bleek geen rijbewijs te hebben. Hij heeft hiervoor een bekeuring gekregen.

Inbraak in woning en bedrijf

ZUTPHEN – Onbekenden hebben in de namiddag van woensdag 8 april ingebroken in een woning aan de Zerboldstraat. In de daaropvolgende nacht van woensdag op donderdag 9 april werd ingebroken in een bedrijfspand aan het Stationsplein.

Aan de Zerboldstraat is men de woning binnengekomen door een raam te forceren, er werd o.a. een TV meegenomen. De politie kreeg op 9 april rond 02.00 uur de melding van inbraak in het pand aan het Stationsplein. Daar bleek een deur te zijn geforceerd, ter plaatse werd niemand aangetroffen. Het is nog onbekend wat daar is ontvreemd. De politie onderzoekt de inbraken.

Hennepkwekerij met 850 planten ontmanteld

EERBEEK – De politie heeft aan het einde van de ochtend van dinsdag 7 april een hennepkwekerij aan het Soerense Zand ontmanteld. In de kwekerij werden ongeveer 850 planten aangetroffen.

De kwekerij was ingericht in de kelder van de woning. De kwekerij is ontmanteld. De apparatuur is in beslag genomen en de planten en alle apparatuur is ter vernietiging afgevoerd. De politie onderzoekt wie er met de hennepkwekerij in verband kan worden gebracht.

Snelheidscontroles binnen de bebouwde kom

EERBEEK/TWELLO – De politie heeft op woensdagavond 8 april op verschillende plaatsen gecontroleerd op snelheid binnen de bebouwde kom. In Eerbeek werd op de Loenenseweg gecontroleerd, in Twello op de H.W. Iordenseweg.

Op de Loenenseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/h. Bijna 700 automobilisten werden gecontroleerd, 95 van hen begingen een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 51 km/h. Op de H.W. Iordenseweg in Twello is 50 km/h toegestaan. Daar reden 81 van de 1673 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg daar 76km/h.

Deze verkeerscontroles zijn door de politie gehouden naar aanleiding van onveiligheidsgevoelens uit de buurt. De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

Minibike in beslag genomen

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagavond 8 april een 20-jarige bestuurder van een minibike van de weg gehaald omdat hij niet verzekerd was.

De 20-jarige Winterswijker gaf in eerste instantie geen gehoor aan de stoptekens van de politie, maar werd later bij zijn woning alsnog staande gehouden. De minibike is in beslag genomen en de man heeft een proces-verbaal gekregen.

Vrouw gewond na klap met gevulde vuilniszak

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart naar een tweetal mishandelingen op woensdagmiddag 8 april. Bij één mishandeling raakte een vrouw gewond aan haar kaak.

De vrouw fietste omstreeks 16:25 uur over het fietspad langs Kanaal-Zuid richting de Laan van Kuipershof. Ter hoogte van de Rietdekkersdreef werd zij door een nog onbekende jongeman geslagen met een gevulde vuilniszak. De vrouw is na de mishandeling doorgefietst. Ze raakte gewond aan haar kaak. Later ontving de politie ook een melding van mishandeling aan de Marchantstraat. Ook bij die mishandeling bleek er sprake te zijn van een klap met een vuilniszak. De politie heeft beide zaken in onderzoek. De tweede melder raakte niet gewond en moet nog aangifte doen.

Man zonder rijbewijs rijdt met drank op

APELDOORN – De politie heeft in nacht van woensdag op donderdag 9 april een 56-jarige man uit Heerde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De man werd omstreeks 01:10 uur gecontroleerd aan de Regentesselaan in Apeldoorn. Hij viel op vanwege zijn slingerende rijgedrag. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2.4. Na onderzoek bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De personenauto is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Duo aangehouden na bedreiging en vernieling

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 8 april een 39-jarige man uit Deventer en een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Het duo werd verdacht van bedreiging en vernieling. Na de aanhouding bleken zij ook een winkeldiefstal te hebben gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 12:00 uur een melding van bedreiging en vernieling bij een instelling aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Ter plaatse bleek dat twee personen een beveiligingsmedewerker hadden bedreigd en een folderrek en een prullenbak hebben vernield. Na de bedreiging en vernieling heeft het duo het pand verlaten. De politie kon de man en vrouw korte tijd later aan de Kalverstraat aanhouden. Na onderzoek aan het politiebureau bleek het tweetal ook levensmiddelen weggenomen te hebben bij een supermarkt aan de Deventerstraat. Zowel de man als de vrouw zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op tegen het duo.