+ Dronken bestuurder rijdt verkeerlicht omver - GelreNieuws.nl

+ Dronken bestuurder rijdt verkeerlicht omver

Geplaatst op 11 april 2009, om 13:01 uur

verkeerslichtZUTPHEN – Een 25-jarige inwoner van Zutphen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 april omstreeks 01.30 uur aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De man botste op de kruising van de Jan Vermeerstraat met de Gerard Doustraat in Zutphen tegen een verkeerslicht. Na de aanrijding liet hij de auto op de plaats van de aanrijding achter. Getuigen die dit zagen belden de politie. De man kon vervolgens op de Paulus Potterstraat worden aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,7 blies. De man is na verhoor in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in winkel

BRUMMEN – In een winkel aan de Tuinstraat in Brummen is tussen donderdag 9 april 17.15 uur en vrijdag 10 april 08.45 uur ingebroken.

Om in het pand te komen hebben de daders een deur geforceerd. Uit de winkel werd vervolgens kinderkleding en een tv weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Diefstal uit schuur

EERBEEK – Uit een schuur bij een woning aan het Papiermakerserf in Eerbeek zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 10 april verschillende goederen weggenomen. Ook werd een afgesloten fiets weggenomen.

De afgesloten fiets stond in de tuin van de woning en werd weggenomen. Uit de schuur, die niet was afgesloten, werden door de daders gereedschap, en flessen drank weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de diefstal.

Automobilist onder invloed

TWELLO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 april een 22-jarige man uit Twello op de Rijksstraatweg in Twello aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 03.55 uur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 0,9. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Mannen verdacht van inbraak bouwterrein

ZUTPHEN – De Zutphense politie heeft vrijdagavond 10 april een 23-jarige man uit Zutphen en een 29-jarige man uit Warnsveld aangehouden op verdenking van inbraak.

Bij de politie kwam omstreeks 23.40 uur de melding binnen dat vermoedelijk werd ingebroken op een bouwterrein aan de Henri Dunantweg in Zutphen. Agenten troffen twee mannen aan. Eén van hen bleek in het bezit bleek te zijn van inbrekerswerktuig. Ook zagen de agenten dat buiten de omheining van het terrein elektriciteitskabels en een betonschaar lagen. Hierop werden de mannen aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Bestuurder betrapt met alcohol

BAAK – Een 24-jarige man uit Amersfoort is in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 april aangehouden voor rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 03.45 uur over de Zutphen-Emmerikseweg in Baak toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,8. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Dronken bestuurder valt in slaap

WELH – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 april in Wehl een 43-jarige man uit Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een personenauto met hoge snelheid via de afrit de A18 had verlaten en in de berm tot stilstand was gekomen.
Agenten die ter plaatste gingen troffen de bestuurder slapend in zijn auto aan. De blaastest die vervolgens bij de man werd afgenomen gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat het niet lukte om de ademanalyse goed uit te voeren werd van de man een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enige tijd bekend. Het rijbewijs van de man werd in ingevorderd en de man kreeg een rijverbod.

Coniferen in brand

DIDAM – Op vrijdagmiddag 10 april om ongeveer 15.45 uur is er een brand ontstaan in twee grote coniferen bij een woning aan de Loilderhofweg in Didam. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 15.50 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de brand in onderzoek.

Inbrekers overlopen

DINXPERLO – In een woning aan de Reehorsterlaan in Dinxperlo is vrijdagavond omstreeks 22.20 uur ingebroken. De daders werden hierbij overlopen.

Bij de politie kwam de melding binnen dat was ingebroken in een woning aan de Reehorsterlaan en dat de daders waren gevlucht op het moment dat de eigenaar thuis kwam. De daders die vermoedelijk via een toegangsdeur in de woning konden komen en al enkele goederen klaargezet om mee te nemen, zijn gevlucht in de richting van het Bijvankspad. Het signalement van de daders is als volgt: Twee mannen tussen de 20 en 25 jaar. De één had een gezet postuur, was ongeveer 1.70 m. lang, had gemillimeterd haar en droeg een licht T-shirt. De andere man was ongeveer 1.90 m. lang, had kort stekelig haar en droeg een donkere broek.  De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets gezien hebben wat in verband kan worden gebracht met de woninginbraak contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Automobilist doorgereden na aanrijding

HALLE – De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die maandag 6 april omstreeks 17.15 uur op de Halle-Nijmanweg in Halle betrokken was bij een aanrijding.

Maandag 6 april reed een 22-jarige vrouw uit Halle omstreeks 17.15 uur over de Halle-Nijmanweg in Halle. Een haar tegemoetkomende zwarte auto hield vermoedelijk niet genoeg rechts, en reed tegen de auto van de vrouw uit Halle. Haar auto raakte daarbij aan de gehele linkerzijde beschadigd.

De politie verzoekt getuigen en de bestuurder van de zwarte auto contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844.

Hooibalen in brand

HIERDEN – Op vrijdagavond 10 april is er een brand ontstaan in een aantal hooibalen aan de Ooster Mh

eenweg in Hierden. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en de brandweer ontvingen de melding omstreeks 20:25 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de brand in onderzoek.