+ Inbraak in cafetaria

Geplaatst op 10 april 2009, om 12:36 uur

WARNSVELD – Bij een cafetaria aan de Lage Weide in Warnsveld is op donderdag 9 april rond 14.10 uur ingebroken. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Door het rolluik en een raam te forceren konden de dader(s) binnenkomen. Met een geldbedrag hebben ze het pand verlaten. De politie onderzoekt de inbraak.

Peuter (2) licht gewond bij ongeval met auto

PUTTEN – Een 2-jarige peuter is vrijdagmorgen 10 april licht gewond geraakt aan zijn hoofd, toen hij op de Kerkstraat in Putten de straat opliep en door een naderende automobilist niet meer kon worden ontweken.

Het kind liep onder de ogen van zijn moeder plotseling vanuit de voortuin van hun woning de rijbaan op. Ondank hevig remmen kon de 36-jarige jarige autobestuurder uit Putten, die vanuit de richting Lage Engweg naderde, een aanrijding met het kind niet meer voorkomen.
De kleine is per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd. Hij kon na onderzoek met zijn ouders mee naar huis.

Jongelui bekeurd voor overlast centrum Heerde

HEERDE – De politie heeft donderdagmiddag en -avond 9 april in het centrum van Heerde een speciale controle gehouden op jonge auto- en bromfietsbestuurders. De controle vond plaats naar aanleiding van overlastklachten uit de buurt. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven.

De jeugdigen zorgen de laatste weken voor overlast in het centrum van Heerde. De politie ontving meerdere meldingen van verschillende buurtbewoners, die vooral geluidsoverlast ondervonden van het rijgedrag en de harde muziek uit de auto’s.

De politie heeft donderdag in de namiddag en in de avonduren daarop een gerichte controle gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het onnodig hard optrekken met de auto (met piepende banden) en vier bekeuringen voor te harde muziek. Drie automobilisten reden tegen het verkeer in en één bromfietser reed over het trottoir. Een andere jeugdige werd bekeurd omdat hij afval op straat deponeerde. De jongelui zijn in de leeftijd tussen 17 en 25 jaar en afkomstig uit Heerde, Wapenveld, Wezep en Epe.

Vrouw (81) remt niet maar geeft gas

ERMELO – Een 81-jarige automobiliste uit Putten is donderdagmiddag gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De vrouw is met letsel aan haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:30 uur. De automobiliste reed over de Harderwijkerweg in Ermelo richting Harderwijk. Ter hoogte van de rotonde Harderwijkersweg/Fazantlaan drukte de vrouw per ongeluk het gaspedaal in terwijl zij eigenlijk wilde remmen. De vrouw verloor de controle over het voertuig en botste tegen een bushokje aan. Na deze aanrijding schoot het voertuig door over het fietspad. De auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte licht gewond aan haar gezicht en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Passagier gewond bij val snorfietser

HARDERWIJK – Een 15-jarig meisje uit Ermelo is donderdagmiddag 9 april gewond geraakt na een eenzijdig ongeval met een snorfiets. Het meisje zat als passagier op de snorfiets en is met pijnlijke ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:35 uur. De 16-jarige snorfietser uit Ermelo reed over de Westermeenweg in Harderwijk. Toen hij over de spoorwegovergang reed kwam hij, mogelijk door gladheid van het spoor, ten val. De 15-jarige bijrijdster raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze bleek enkele gekneusde ribben te hebben opgelopen.

Fietser gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Een 39-jarige vrouw uit Harderwijk is donderdagavond 9 april gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de Newtonweg in haar woonplaats. Ze is met letsel aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving de melding van de aanrijding omstreeks 22:10 uur. Een 66-jarige automobiliste stond bij het stoplicht voorbij het aquaduct. Toen zij optrok, stak de 39-jarige fietsster over en kwamen de bestuurders in botsing. De fietsster kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond aan haar been. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Bromfietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 17-jarige bromfietser uit Apeldoorn is donderdagavond 9 april gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Hij raakte licht gewond aan zijn gezicht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20:35 uur. Een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Deventerstraat in Apeldoorn, hij kwam vanuit de richting Kruizemuntstraat. De bromfietser reed achter de personenauto. Toen de automobilist moest remmen kon de bromfietser niet tijdig remmen waardoor hij achterop de auto botste. De bromfietser raakte gewond aan zijn gezicht.

Rijbewijs kwijt

BEEMTE BROEKLAND – De politie heeft donderdagavond 9 april het rijbewijs van den 47-jarige automobilist uit de gemeente Voorst ingevorderd. De man had 55 kilometer per uur te snel gereden.

De man werd omstreeks 22:00 uur staande gehouden aan het Kanaal Noord in Beemte Broekland. De maximaal toegestane snelheid op die weg is 60 kilometer per uur. De automobilist reed 115 kilometer per uur, een overschrijding van 55 kilometer per uur.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarige winkeldief aangehouden

APELDOORN – Op donderdagavond 9 april heeft de politie een 14-jarige Apeldoorner verhoord over een winkeldiefstal. De jongen werd betrapt door het winkelpersoneel toen hij sigaretten wegnam uit een supermarkt aan de Monseigneur Nolensstraat in Apeldoorn.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongen aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden tijdens een rijontzegging

DOETINCHEM – De politie heeft op donderdagochtend 9 april rond 11.20 uur een 20-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl hij een rijontzegging had.

De man werd door agenten gecontroleerd op de Hofstraat in Doetinchem. Toen bekend werd dat hij zijn rijbewijs niet kon tonen is hij aangehouden. Op het bureau bleek dat de man een rijontzegging had. De auto waarin hij reed is in beslag genomen wegens recidive. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanrijding tussen een bromfiets en een auto

WINTERSWIJK – Op de Corleseweg in Winterswijk ontstond donderdagochtend 9 april rond 10.35 uur een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De twee 16-jarige jongens uit Dinxperlo die op de bromfiets zaten zijn beide gewond geraakt.

Een 73-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Corleseweg, komende uit Winterswijk. Toen de man een inrit wilde inslaan zag h

ij vermoedelijk de bromfiets over het hoofd, die uit tegenovergestelde richting over het fietspad naderde en vrije doorgang had. Hierbij schampten de auto en de bromfiets elkaar waardoor de jongens met de bromfiets vielen en in de struiken belandden. Beide jongens zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de een met een gekneusde voet en de ander met schaafwonden. De autobestuurder bleef ongedeerd.

Gereedschap uit schuren gestolen

VIERAKKER/ZEDDAM – Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend 9 april is er ingebroken in twee schuren in Vierakker en Zeddam.

In Vierakker gebeurde dit tussen 20.15 en de ochtenduren bij een boerderij aan de Boshuisweg. De dader(s) hebben gereedschappen weggenomen. In Zeddam gebeurde dit in een schuurtje bij de Volkstuinen aan de Lengelseweg. Hier heeft men tuingereedschap weggenomen.

De daders hebben in Vierakker vermoedelijk een auto geparkeerd aan de Boshuisweg en zijn toen door het weiland naar de schuur gelopen. Door het hangslot te forceren konden ze de schuur binnen komen en het gereedschap wegnemen. Met een kruiwagen zijn ze via het weiland weer weggegaan. De kruiwagen werd door de politie in het weiland aangetroffen.

De inbraak in Zeddam gebeurde tussen 15.00 en 08.30 uur. Men is de schuur binnengekomen door het slot te forceren. Men heeft onder andere batsen, een kruiwagen en een spade weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen via 0900-8844.

Verkeerscontrole

HAAKSBERGEN – De politie heeft op donderdag 9 april tussen 13.00 en 18.30 uur een grootschalige verkeerscontrole gehouden op het terrein van het Danspaleis in Haaksbergen. Het gaat om de Eibergsestraat, de Needseweg en de Haaksbergseweg. In totaal zijn er 570 voertuigen gecontroleerd.

Er zijn tien bestuurders naar het bureau gebracht voor een ademanalyse waarvan niemand in overtreding bleek te zijn. De Douane heeft een bestuurder een naheffing opgelegd in verband met het gebruik van rode diesel. De politie heeft voor ongeveer 300 euro aan openstaande boetes geïnd. Er zijn ongeveer 100 kleine boetes uitgeschreven voor onder andere mankementen met betrekking tot de aanhangwagens, verlopen APK, onverzekerde auto’s en bromfietsen, snelheid en het niet dragen van de gordel. De belastingdienst heeft voor ruim 460.000 euro aan beslagleggingen opgelegd. Zij hebben 62 voertuigen gecontroleerd.