Vier doden en 13 gewonden bij incident Apeldoorn bij Koninginnedag - GelreNieuws.nl

Vier doden en 13 gewonden bij incident Apeldoorn bij Koninginnedag

Geplaatst op 30 april 2009, om 15:46 uur

ee-img_7401APELDOORN – Een 38-jarige automobilist heeft vanmorgen een aanslag gepleegd in Apeldoorn. Op het moment dat de bus met de Koninklijke familie voorbij kwam reed de man door de afzetting heen. Vier mensen kwamen om het leven en er raakten er 13 gewond, van wie 5 zwaar. Dat meldde Burgemeester De Graaf van Apeldoorn op de persconferentie.

De aanslag gebeurde rond tien voor twaalf op de kruising Jachtlaan-Loolaan- Zwolseweg in Apeldoorn voor paleis het Loo. De automobilist reed door de afzetting heen en reed daarbij in op het publiek. Vier mensen kwamen op het leven en 13 raakten gewond, 5 van hen zijn ernstig gewond. De automobilist botste vervolgens tegen monument De Naald.

De hulpverlening kwam snel op gang. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Ook twee traumahelikopters werden ingezet. Slachtoffers zijn naar zes verschillende ziekenhuizen overgebracht.

De automobilist raakte ook gewond, hij moest door de hulpdiensten uit de auto worden gezaagd. Volgens politiewoordvoerster Esther Naber is de man aangehouden.  De man zou doelbewust door de afzetting heen gereden zijn. De man raakte zelf ernstig gewond en moest een operatie ondergaan.

De man zou eerder met hebben geprobeerd om het gebied in te rijden met zijn auto.

De Koninklijke familie is in Paleis het Loo en is in veiligheid. “De schrik en de beelden die de familie hebben meegekregen, zijn aanleiding om alle festiviteiten voor de rest van de dag af te lassen.” In Apeldoorn zijn de reacties vooral ontredderd en geschrokken.

Hare Majesteit de Koningin heeft het volgende meegedeeld: “Wat begonnen is als een prachtige dag is geëindigd in een vreselijk drama, wat ons allen heel diep heeft geschokt. Mensen die er dichtbij hebben gestaan, die het hebben zien gebeuren op televisie, allen die het meebeleefd hebben, zullen met verbijstering en ongeloof gekeken hebben. Wij zijn sprakeloos dat zoiets vreselijks heeft kunnen gebeuren. Mijn familie, ik, maar ik denk ook allen in het land, leven van harte mee met de slachtoffers, met hun familie en vrienden en met allen die door dit ongeluk diep geraakt zijn.”


naamloos-11

Foto’s Pim Velthuizen, meer op PVFotografie.nl

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Beelden NOS:

ee-img_7391

ee-img_7407

ee-img_7403

ee-img_7400

ee-img_7422

nkm_8432

nkm_8439

nkm_8445

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com