+ Racefietser aangereden door personenauto

Geplaatst op 24 april 2009, om 20:31 uur

Ambulance Zutphen | Fotobureau KerkmeijerLAREN – De politie onderzoekt de exacte toedracht van een aanrijding nabij de kruising Deventerweg/Lendenweg in Laren, waarbij een 31-jarige racefietser uit Ruurlo donderdagmiddag 23 april gewond raakte.

De man zou op het fietspad van achter aangereden zijn door een personenauto. De fietser werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving de melding omstreeks 14:45 uur. De racefietser reed over de Deventerstraat in Laren richting Harfsen. Hij maakte geen gebruik van het naast gelegen fietspad. Ter hoogte van de kruising met de Lendenweg kwam er een vrachtwaren uit tegengestelde richting aanrijden. De vrachtwagen werd ingehaald door een rode personenauto. Vermoedelijk schrok de bestuurder van de personenauto van de racefietser die op de rijbaan reed.

De racefietser verklaarde zijn weg vervolgens over het fietspad te zijn vervolgd. Hij zag dat de personenauto draaide en hem achterna kwam over het fietspad, waarbij hij door de auto werd aangereden. De fietser kwam na de aanrijding ten val en raakte gewond. Een oplettende fietser zag de man op de grond liggen en schoot hem te hulp. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist zou na de aanrijding weer gekeerd zijn en zijn weg hebben vervolgd richting Laren. De politie heeft de toedracht in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Brand in papiercontainer

TWELLO – Op donderdagavond 23 april is er een brand ontstaan in een papiercontainer aan de Marktstraat in Twello. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 22:45 uur. De papiercontainer stond in een steegje tegen een pand aan de Marktstraat. De brand is vermoedelijk ontstaan de brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Verkeerscontroles

EEFDE/EERBEEK – De politie heeft op donderdagmorgen en –avond 23 april snelcontroles gehouden vanwege onveiligheidsgevoelens bij buurtbewoners. De politie zal de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Op donderdagmorgen 23 april werd er een controle gehouden aan de Schuurinklaan in Eefde. Er werden 208 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden er 97 bestuurders te snel. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is 57.

Donderdagavond werd er in Eerbeek gecontroleerd aan de Loenenseweg. Er werden in totaal 1370 voertuigen gecontroleerd. Van de 1370 voertuigen reden er 107 te snel. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is 61. Ook kregen drie bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Twee automobilisten belden niet handsfree.

Vrouw gewond na kop-staartbotsing

WINTERSWIJK – Op donderdag 23 april vond er op de Rondweg west in Winterswijk een kop-staartbotsing plaats. Hierbij raakte een 38-jarige vrouw uit Winterswijk licht gewond.

De 35-jarige autobestuurster uit Lochem reed over de Rondweg west met voor haar de Winterswijkse automobiliste. Toen de Winterswijkse plotseling moest remmen door het langzaam rijdende verkeer voor haar, zag de Lochemse dit te laat en botste op haar voorganger. Hierdoor schoof de auto van de Winterswijkse door naar voren, tegen de auto van de 60-jarige bestuurder uit Hazerswoude-dorp. Alleen de vrouw uit Winterswijk raakte hierbij gewond en is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Motorrijder gewond na eenzijdig ongeval

APELDOORN – Een 22-jarige man uit Apeldoorn is donderdagavond 23 april gewond geraakt na een ongeval met zijn motor. Hij is gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De man verloor op de rotonde Schorpioenstraat / Laan van de Dierenriem de controle over zijn motor en kwam vervolgens ten val. De motor viel op zijn been. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Bij een aanrijding op het kruispunt Laan van de Mensenrechten / Kayersdijk in Apeldoorn is een 47-jarige fietser uit Apeldoorn gewond geraakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Laan van de Mensenrechten. Hij wilde op genoemd kruispunt rechtsaf slaan naar de Kayersdijk. Hierbij zag hij de 47-jarige fietser over het hoofd. De fietser had last van zijn heup en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Groot aantal mobiele telefoons weg bij inbraak

APELDOORN – Bij een inbraak in een bedrijf aan de Steenbokstraat in Apeldoorn zijn een flink aantal mobiele telefoons weggenomen met een totale waarde van enkele tienduizenden euro’s.

De dader(s) zijn het bedrijf binnen gekomen door de voordeur te forceren. Vervolgens hebben zij de mobiele telefoons weggenomen. De inbraak werd door de alarmcentrale van het bedrijf gemeld in de nacht van woensdag op donderdag 23 april rond 00:15 uur.

De politie die enkele minuten daarna arriveerde trof de daders niet meer aan en heeft in de omgeving met meerdere eenheden gezocht maar dit leverde niets op. Er is een onderzoek opgestart. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben of informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Drie bonnen voor Harderwijker

HARDERWIJK – Tijdens een verkeerscontrole op de Deventerweg in Harderwijk is woensdagochtend 23 april een 38-jarige man uit Harderwijk aangehouden. De man weigerde om zijn persoonsgegevens aan de politie te verstrekken.

Bij zijn aanhouding verzette de man zich behoorlijk. Hij is verhoord op het politiebureau en is na verhoor en overleg met de officier van justitie weer vrijgelaten. Hij kreeg drie boetes opgelegd. Één voor het niet dragen van de gordel (€ 90,-), één voor het niet opgeven van zijn persoonsgegevens (€ 150,-) en één voor het verzet dat hij pleegde tijdens zijn aanhouding ;  (€ 250,-).

De weg kwijt door te veel

WEZEP – Donderdag 23 april is een 42-jarige man uit Polen aangehouden omdat hij dronken door een winkelcentrum en over een erf in Wezep liep.

Rond 11:45 uur kwam de melding binnen dat de man dronken door een winkelcentrum in Wezep liep. Even later kwam de melding dat de man op een erf in de Cotoneasterstraat liep en dit erf niet wilde verlaten. De man was inmiddels overmeesterd door drie getuigen die hem op de grond in bedwang hielden. De man is overgedrage

n aan de politie die de man voor nader verhoor meenamen naar het politiebureau.