+ Automobilist onder invloed ramt verkeerszuil - GelreNieuws.nl

+ Automobilist onder invloed ramt verkeerszuil

Geplaatst op 31 mei 2009, om 13:13 uur

politieLEUVENHEIM – De politie heeft zaterdag 30 mei een 52-jarige man uit de gemeente Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had een alcoholpromillage van 2,65. De man krijgt proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 14 uur.

De politie ontving rond 17.15 uur de melding dat iemand met zijn auto tegen een verkeerszuil op de Arnhemsestraat in Leuvenheim was gereden. Bij aankomst bleek de bestuurder zich uit de voeten te hebben gemaakt. De man kon kort daarop in zijn woning worden aangehouden. Uit een gehouden ademanalyse bleek een alcoholpromillage van 2,65. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 14 uur. De auto van de man raakte door de aanrijding beschadigd en moest worden afgesleept.

Met auto tegen boom

ZUTPHEN – Een 42-jarige man uit Zutphen raakte zaterdagavond 30 mei gewond toen hij met zijn auto tegen een boom reed op de Laan van Eme in Zutphen. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd bloed geprikt om te bepalen of de man onder invloed van alcohol was. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

De man reed over de Laan van Eme richting de Houtwal in Zutphen toen hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hij belandde met zijn auto tegen een boom. De Zutphenaar is naar het ziekenhuis overgebracht waar tevens een bloedproef is gedaan. Zijn auto is total-loss.

Beginnend bestuurder onder invloed

WAPENVELD – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 17-jarige jongen uit Epe aangehouden voor het rijden. De beginnend bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rode kaart.

De jongen reed op zijn snorfiets over de Groteweg in Wapenveld waar hij aan een alcoholcontrole werd onderworpen. Hij bleek teveel te hebben gedronken waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een ademanalyse wees een alcoholpromillage van 0,51 uit. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, leverde hem dit een proces-verbaal, een rode kaart en een rijverbod op.

Aangehouden na belediging

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor belediging van een agent. Twee andere mannen uit Harderwijk, beide 20 jaar, werden aangehouden nadat zij zich met de aanhouding bleven bemoeien.

Een en ander vond rond 02.10 uur plaats nabij het Kerkplein in Harderwijk. De verdachte van belediging maakte zich in eerste instantie ook nog uit de voeten maar kon kort daarop in de kraag worden gevat. De andere twee mannen bleven zich bemoeien met zijn aanhouding en gedroegen zich bedreigend in de richting van de agenten. Uiteindelijk konden de drie worden aangehouden en naar het bureau worden overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonge winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft zaterdag 30 mei een 10- en 11-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. De jongens worden ervan verdacht condooms te hebben gestolen uit een winkel aan de Snijdersplaats in Apeldoorn. Een derde jongen, 13 jaar, is tevens verdachte maar moet nog worden gehoord. Justitie bepaalt wat er met de jongens gebeurt.

Winkelpersoneel ontdekte zaterdag lege condoomverpakkingen. Aan de hand van de videobeelden uit de winkel werd duidelijk dat drie jongens zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal. Twee van hen konden worden aangehouden toen zij zich rond 10.50 uur wederom in de winkel ophielden. Een derde jongen, 13 jaar, is tevens verdachte maar moet nog worden gehoord.

Vrouw aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling van een 46-jarige vrouw ook uit Apeldoorn. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 35-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden toen hij zich met de aanhouding bemoeide.

De mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid op het Beekpark in Apeldoorn. De 46-jarige vrouw probeerde een ruzie te sussen tussen twee mannen toen ze door de 30-jarige vrouw zou zijn besprongen en mishandeld. De vrouw deed aangifte van mishandeling.

Na de aanhouding van de vrouw werd ook nog een 35-jarige man aangehouden die zich met de aanhouding bemoeide en geen gehoor gaf aan verzoeken zijn weg te vervolgen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Eenmaal op het politiebureau bleef de man zich verzetten en hij uitte bedreigingen in de richting van één van de agenten. De agent heeft hiervan aangifte gedaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is ingesloten voor de nacht.

Auto over de kop, geen gewonden

APELDOORN – Een auto met daarin vier inzittenden is in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei over de kop gegaan op de A50. Niemand raakte gewond. De auto moest worden afgesleept.

Het ongeval gebeurde omstreeks 05.30 uur. De bestuurder, een 45-jarige man uit Hongarije, reed in de richting van Arnhem over de A50. Tussen de afrit Loenen en knooppunt Beekbergen is hij vermoedelijk in slaap gevallen. De auto reed tegen de vangrail en sloeg over de kop. De bestuurder en zijn drie inzittenden (allen afkomstig uit Hongarije), konden ongedeerd uit de auto komen. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Serie vernielingen aan auto’s

APELDOORN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 mei zijn meerdere auto’s vernield in Apeldoorn. Zeker 12 auto’s raakten beschadigd. Hierbij ging het om ingegooide ruiten, kapotte autospiegels en kapotte ruitenwissers.

De vernielingen zijn in gepleegd tussen middernacht en 08.00 uur ’s ochtends. De vernielingen werden gepleegd op de Smelterdonk, Schrijnwerkershorst, Koperslagersdonk, Bierbrouwershorst, Waagmeestershoeve, Spoorbrugweg, Laniersveld, Vestalaan, Houtzagersdonk en de Drapeniersdonk. Hier werden autoruiten ingegooid, spiegels afgetrapt en ruitenwissers afgebroken. Er zijn diverse aangiftes binnengekomen.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Jongeren aangehouden na spuiten graffiti

DOETINCHEM – Met de hulp van nachtwachten heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei twee 16-jarige jongens kunnen aanhouden. Zij worden ervan verdacht graffiti te hebben gespoten op de bioscoop aan de Korte Kapoeniestraat in Doetinchem. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 02.40 uur de melding dat nachtwachten vier jongens hadden betrapt die graffiti hadden gespoten op de bioscoop. Bij aankomst van de politie waren de jongens gevlucht. Na een zoektocht werden twee jongens aangetroffen die werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij kunn

en proces-verbaal tegemoet zien. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com