+ Joyrider zonder rijbewijs aangehouden - GelreNieuws        

+ Joyrider zonder rijbewijs aangehouden

Geplaatst op 27 mei 2009, om 19:46 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op dinsdag 26 mei rond 17.55 uur in Zutphen een 18-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. De jongen reed zonder rijbewijs in een geleende auto.

De jongen werd op de IJsselkade achter het stuur van een auto opgemerkt door agenten, die wisten dat hij geen rijbewijs had. Toen de jongen de agenten in de gaten kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Nadat de achtervolging vanaf de Schamperdijkstraat te voet verder ging, kon de jongen op de Havenstraat staande gehouden worden. Voor zijn gevaarlijke rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs is hij aangehouden en is de auto in beslaggenomen. Op het politiebureau bleek de auto zonder toestemming meegenomen te zijn. Omdat dit zijn derde aanhouding voor rijden zonder rijbewijs is, moet hij binnenkort voor de rechter voorkomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak en diefstal bij bedrijven

ZUTPHEN/ALMEN – In de nacht van maandag op dinsdag 26 mei werd er ingebroken bij een cafetaria aan de Zaadmarkt in Zutphen. Er is een geldkistje weggenomen. In dezelfde nacht werd er bij een bouwbedrijf aan de Kapelweg in Almen een diefstal gepleegd. Hierbij is een volgeladen aanhanger met oud ijzer weggenomen.

De inbraak in Zutphen werd dinsdagochtend rond 07.15 uur gemeld bij de politie. Dieven hebben een ruit geforceerd en zijn zo binnen gekomen. In het pand zijn bloedsporen aangetroffen. Er werd een geldkistje weggenomen, dat een paar uur later in het Vogelpark terug gevonden werd.

De diefstal in Almen werd in de middag ontdekt. Ze hebben een aanhangwagen van twee bij één meter van het terrein weggenomen. De aanhangwagen heeft een deksel, is voorzien van een wit frame en is verder houtkleuring. Op het terrein lag ook oud ijzer en dat is in de aanhangwagen geladen. De politie onderzoekt beide feiten.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ERMELO – De politie heeft dinsdagavond 26 mei rond 20:10 uur een 64-jarige man uit Ermelo aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Hamburgerweg in Ermelo. De automobilist viel op omdat hij slingerend reed. De agenten hielden hem staande en lieten de man blazen. Hieruit bleek dat de man alcohol genuttigd had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aangezien een ademanalyse niet mogelijk was vanwege ademhalingsproblemen van de man is een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog onbekend. De man heeft een rijverbod van 8 uur gekregen en verdere afhandeling is afhankelijk van de uitslag van de bloedproef.

Fietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 38-jarige fietser uit Apeldoorn is dinsdagmorgen 26 mei gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto op de kruising Kanaal Noord / Zonnedauw in Apeldoorn.

De 40-jarige bestuurder van de bestelbus reed vanaf de Zonnedauw Kanaal Noord op. De fietser die al op Kanaal Noord reed kwam van links en een botsing was niet meer te voorkomen. De fietser liep een behoorlijke hoofdwond op en een passerende automobilist verleende eerste hulp. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding tussen snorfietser en personenauto

APELDOORN – Bij een aanrijding op de kruising Ovenbouwershoek / Kanaal Zuid in Apeldoorn is een 39-jarige snorfietsster uit Apeldoorn gewond geraakt. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw reed op haar snorfiets op het fietspad langs Kanaal Zuid. Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn reed tevens op Kanaal Zuid en wilde linksaf slaan naar de Ovenbouwershoek. Hij kwam vanuit tegenovergestelde richting van de snorfietsster. Zoals het er nu naar uitziet ontstond de aanrijding omdat de automobilist geen voorrang verleende aan de snorfietsster. De snorfietsster is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding tussen snorfietser en personenauto

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 27 mei een 29-jarige man uit Apeldoorn op de Roggestraat in Apeldoorn aangehouden. De man bleek in het bezit van inbrekerswerktuig.

Getuigen hadden bij de politie gemeld dat de man met een zaklantaarn liep te schijnen en duidelijk op zoek was naar iets. Omstreeks 04:45 uur troffen surveillerende agenten de man aan in de Roggestraat. Hij bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Aanrijding tussen vrachtwagen en fietsster

DOETINCHEM – Een 65-jarige vrouw uit Doetinchem is in haar woonplaats aangereden door de vrachtwagen bestuurd door een 29-jarige man uit Beek en Donk. Dit gebeurde op de Bevrijdingsstraat op dinsdagochtend 26 mei rond 11.30 uur.

De bestuurder van de vrachtwagen kwam vanuit Plein ’40-’45 en wilde linksaf de Bevrijdingsstraat oprijden. Hij zag de van links komende fietsster te laat, die op de voorrangsweg reed. Ondanks de geringe snelheid waarmee de chauffeur reed, heeft hij de achterzijde van de fiets geraakt waardoor de fietsster ten val kwam. Hierbij liep ze een hoofdwond en een pijnlijke schouder op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een nacht ter observatie moest blijven.

Verkeerscontroles

DOETINCHEM – De politie heeft op dinsdag 26 mei op verschillende plaatsen in Doetinchem verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal werden er acht boetes uitgeschreven. Bij een snelheidscontrole in loerbeek reden 24 bestuurders te hard.

De controles zijn uitgevoerd op de JF Kennedylaan, Keppelseweg, Kruisbergseweg en de Europaweg. Er werden onder andere drie boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel en drie voor het niet handsfree bellen. Ook is er op de Doetinchemseweg in Loerbeek en snelheidscontrole gehouden. Op deze 80 km weg reden van de 360 passanten er 24 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. De overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.