‘Tano Jansen opgesloten en gestikt’ - GelreNieuws.nl

‘Tano Jansen opgesloten en gestikt’

Geplaatst op 26 juni 2009, om 09:27 uur

Foto Pim VelthuizenAPELDOORN – De dood van de 16-jarige Tano Jansen was een tragisch ongeluk. Dat zeggen familieleden van de vijf jonge verdachten die vastzitten.

Volgens familieleden van twee van de verdachten kreeg Tano ruzie met een aantal vrienden, waarop zij besloten hem op te sluiten in de container op de Ecofactorij in Apeldoorn. Later kwamen ze terug om hem te bevrijden. Maar toen was de jongen, die slechthorend is, al overleden. Volgens hen heeft hij in een poging zichzelf te bevrijden brand gesticht in de container. Mogelijk is hij gestikt door de rook.

Familieleden van de verdachten vertelden hun verhaal aan een verslaggever van Omroep Gelderland: “Het was echt een tragisch ongeluk. Ze wilden hem een lesje leren, omdat hij wat had uitgevreten. Ze hebben hem opgesloten in die container en hij heeft daar brand gesticht. Toen ze 1,5 tot 2 uur later terugkwamen, was hij dood. Dat is nogal wat. Onze gezinnen zijn kapot.”

Overigens ontkent het familielid dat er sprake zou zijn van arrestatie van de verdachten, want zij hebben zichzelf aangegeven. Ook is duidelijk dat twee verdachten uit één gezin komen. Het gaat om een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongen. Dit blijkt uit onderzoek van de afgelopen twee dagen van Omroep Gelderland. Daarin is gesproken met veel directe omstanders en familieleden van verdachten.

De politie wil dit bevestigen noch ontkennen en wil nog niet reageren op deze nieuwe ontwikkelingen.  De vijf verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal vervolgens besluiten of ze blijven vastzitten of dat ze vrijkomen.

Tekst en meer info op: OmroepGelderland.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com