+ Man aangehouden na meerdere diefstallen

Geplaatst op 24 juni 2009, om 18:16 uur

politieLOCHEM – De politie heeft dinsdag 23 juni een 29-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het plegen van meerdere diefstallen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de politie werd dinsdag 23 juni gemeld, dat een man zich bij de Respelhoek in Geesteren (gemeente Berkelland)  verdacht ophield.  De politie trof de man later in Lochem aan.

Het betrof een 29-jarige man uit Zutphen die eerder die dag al was aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt in Borculo.

De man bleek dit keer in het bezit van een gestolen fiets en in de fietstassen trof de politie  diverse goederen (kleding en etenswaar) aan, die de man elders had ontvreemd.

De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

Fietsster gewond bij aanrijding

OENE – Een fietsster uit Oene raakte dinsdagochtend 23 juni gewond nadat zij in op de Ooster Oenerweg in aanrijding kwam met een 23-jarige automobilist uit Oene.

De 23-jarige automobilist reed omstreeks 09:55 uur vanaf de Oost Oenerweg en stak de Eperweg over de Boshoekerweg in. Hij zag bij het oversteken de fietsster, die vanuit de richting Epe naderde, over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte de fietsster gewond. Zij werd voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

DOETINCHEM – De politie Doetinchem heeft maandagmiddag- en avond 22 juni op diverse locaties in Doetinchem verkeerscontroles gehouden.

De verkeerscontroles vonden plaats op meerdere locaties, waaronder de Havenstraat en Slingerparallel. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor ondermeer snelheidsovertredingen (met als uitschieter een bestuurder met 121 km/u  waar 80 was toegestaan), niet-handsfree bellen, het niet dragen van de gordel en diverse overige overtredingen als rijden door rood, rijden zonder fietsverlichting en het niet dragen van een helm bij het besturen van een bromfiets.

Eén bestuurder zijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol, hij blies een promillage van 0,8. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.