Vijf jongeren aangehouden in zeecontainer-zaak - GelreNieuws        

Vijf jongeren aangehouden in zeecontainer-zaak

Geplaatst op 24 juni 2009, om 16:19 uur

Foto Pim VelthuizenAPELDOORN – De politie heeft vijf jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de jongen die dinsdagmiddag werd gevonden in een zeecontainer op een stuk braakliggend terrein op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn.

De identiteit van het slachtoffer is nog steeds niet formeel vast- gesteld. Uit eerste onderzoek van de politie is het sterke vermoeden naar voren gekomen dat het gaat om een 16-jarige jongen uit Apeldoorn die sinds zondag wordt vermist.

De politie heeft het lichaam dinsdag ontdekt na een melding. Het lichaam werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen en de politie heeft ter plekke direct een uitvoerig technisch onderzoek ingesteld.

Inmiddels zijn vijf jongeren aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de jongen. Het gaat om een minderjarig meisje, een minderjarige jongen, twee jongens van 18 en een jongen van 19 jaar. Allen zijn afkomstig uit Apeldoorn.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, het NFI doet nader onderzoek om dit vast te stellen.

Het recherche-onderzoek is op dit moment in volle gang en richt zich op het achterhalen wat er precies met de jongen is gebeurd en welke rol de aangehouden jongeren hierin hebben. Naast het technische onderzoek worden hiertoe ondermeer de aangehouden personen uitvoerig gehoord en vinden ook op diverse locaties in de gemeente Apeldoorn huiszoekingen plaats.

De zeecontainer is inmiddels afgevoerd voor nader onderzoek.

De politie doet een dringend beroep op getuigen, of mensen die mogelijk andere informatie hebben over de vermissing en dood van de jongen, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) via 06-23239132.

Het treintraject Apeldoorn – Zutphen loopt pal langs het terrein waar de container stond. Mogelijk hebben treinreizigers mensen gezien rondom de container, of andere verdachte omstandigheden.

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Meer foto’s op www.PVFotografie.nl