+ Puttense moordzaak stilgelegd

Geplaatst op 9 juni 2009, om 09:22 uur

ZUTPHEN – De Puttense moordzaak is aangehouden. De rechtszaak voor de rechtbank in Zutphen gaat donderdag verder, hebben de rechters besloten.

De advocaat van verdachte Ronald P. had om uitstel gevraagd, omdat hij meer tijd wil om zich te kunnen verdiepen in een rapport over de gebruikte onderzoekstechnieken. Hij kreeg er aanvankelijk 1,5 uur voor.

Christel Ambrosius werd in 1994 verkracht en vermoord. Twee mannen zaten hier zeven jaar ten onrechte voor vast. In mei 2008 werd Ronald P. aangehouden. Zijn DNA kwam overeen met sperma op het lichaam van Ambrosius.

Puttense moordzaak: spoor van onbekende

ZUTPHEN – Voor de rechtbank in Zutphen is maandag de Puttense moordzaak hervat. Op het lichaam van Christel Ambrosius zijn veel sporen gevonden van verdachte Ronald P. Maar ’s ochtends bleek ook dat er sporen zijn gevonden van een onbekend persoon.

Dat is koren op de molen van de advocaat van P., die de sleeptheorie aannemelijk probeert te maken. P. beweert dat hij de avond voor de moord seks had met Christel. Hij zegt dat hij een geheime relatie met haar had. De verkrachter zou zijn sperma hebben ‘versleept’.

Komende weken worden er nog minimaal vijf dagen voor de zaak uitgetrokken. Donderdag komt de rechtbank toe aan de persoonlijke situatie van P. Ook de moeder van Christel zal dan voor het eerst spreken in de rechtszaal. Op 16 juli doet de rechtbank uitspraak.

Tekst: Omroep Gelderland.nl