+ 3 jongeren aangehouden voor brandstichting

Geplaatst op 12 juli 2009, om 13:53 uur

BrandstichtingAPELDOORN – Politieagenten hebben zondag 12 juli rond 05:20 uur drie jongeren aangehouden op verdenking van brandstichting op het Leienplein in Apeldoorn. De jongens van 17, 18 en 19 jaar zijn allen afkomstig uit Apeldoorn.

Ze zouden onder andere een tas en houten meubilair in brand gestoken hebben volgens getuigen.Tevens worden zij ervan verdacht twee fietsen kapot te hebben gegooid. De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dronken en geen ID

TWELLO – Een 52-jarige man uit Twello is zaterdag 11 juli aangehouden voor openbare dronkenschap en het feit dat hij geen ID kon tonen.

Agenten waren bezig met een bekeuringsituatie toen de 52-jarige man zich ermee ging bemoeien. De agenten hielden de man staande op de Duistervoordseweg in Twello. De man kon geen ID tonen en was duidelijk zwaar onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een ID.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

WINTERSWIJK – Zondagmorgen 12 juli rond 01:15 uur is een 32-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd door de politie staande gehouden op de N319 in Winterswijk. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,93 blies. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal ontvangen.

Met alcohol op achter het stuur

ULFT – De politie heeft zondagmorgen 12 juli rond 01:30 uur een 27-jarige automobilist uit de gemeente Oude-IJsselstreek aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man reed op de Debbeshoek in Ulft toen hij werd staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,75 blies. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal ontvangen.

Inbraak bij Leger des Heils

WINTERSWIJK – In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli is er ingebroken in het gebouw van het Leger des Heils aan de Spoorstraat in Winterswijk.

Men kwam het pand binnen door aan de voorzijde ondermeer een raam te vernielen. Het hele pand werd doorzocht waarbij meerdere deuren het moesten ontgelden. Er is een onbekend geldgedrag buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart.

Auto gestolen

GROENLO – Zaterdag 11 juli is een personenauto ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Elshofweg in Groenlo.

De diefstal werd rond 19:50 uur door de eigenaar ontdekt. De grijze BMW Touring is voorzien van het kenteken XG-LR-09. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. De politie onderzoekt de diefstal.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

EIBERGEN – Een 18-jarige automobilist uit Eibergen is zondagmorgen 12 juli gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Groenloseweg in Eibergen.

Het ongeval vond rond 04:00 uur plaats. De automobilist reed over de Groenloseweg in de richting van Eibergen. Hij remde omdat hij schrok van iets dat tegen zijn voorruit vloog. Vervolgens raakte de auto in de slip en raakte in de berm waar hij tegen een boom botste. De man had pijn in zijn borst en is voor onderzoek meegenomen met de ambulance naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.