+ Hennepkwekerij ontmanteld

Geplaatst op 17 juli 2009, om 12:24 uur

wietZUTPHEN – Op donderdagmorgen 16 juli heeft de politie een hennepkwekerij aan de Voorsterallee in Zutphen ontmanteld. Een 19-jarige jongeman uit Brummen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Bij onderzoek troffen de agenten op zolder een kwekerij met ruim 300 hennepplanten aan. De planten werden door een afvalbedrijf afgevoerd en zijn vernietigd. Naast de hennep werd er een ruime hoeveelheid onbekende pillen aangetroffen. Wat voor pillen het precies zijn is nog onbekend, onderzoek moet dat uitwijzen. De 19-jarige man was in het pand aanwezig en is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Auto in brand

HARFSEN – Op donderdagmorgen 16 juli is er een brand ontstaan in een personenauto. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 10:10 uur. De 68-jarige bestuurder uit Eefde reed over de Broekstraat in Harfsen toen hij plotseling een benzinedamp rook. Toen hij zijn auto langs de weg parkeerde en de motorkap opende zag hij de vlammen uit het motorblok komen. De brandweer heeft de brand geblust en het wegdek gereinigd. Er raakte niemand gewond.

Schuur afgebrand

LENGEL – In de nacht van donderdag op vrijdag 17 juli is er een brand ontstaan in een schuur aan de Antoniusstraat in Lengel. De schuur is volledig uitgebrand.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 03:15 uur. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend. De eigenaar van de schuur heeft nog geprobeerd te blussen echter kon hij de brand niet bestrijden. De brandweer heeft de schuur ‘gecontroleerd’ laten uitbranden. Er is niemand gewond geraakt.

Vrouw gewond bij ongeval met scootmobiel

AALTEN – Een 81-jarige bestuurster van een scootmobiel is zaterdagmorgen 11 juli gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De personenauto heeft mogelijk niets gemerkt en is doorgereden. De politie zoekt de automobilist en getuigen.

Het ongeval gebeurde rond 11:00 uur. De vrouw reed op haar scootmobiel over de Dijkstraat in Aalten. Zij wilde de rotonde bij de Dijkstraat/Ludgerstraat driekwart rond rijden om de Luggerstraat in te gaan. Een automobilist, die ook over de rotonde reed, zag de vrouw vermoedelijk over het hoofd en sloeg af richting Plein-Zuid. Hij reed tegen de scootmobiel aan waardoor de vrouw ten val kwam. Ze liep enkele blauwe plekken en een pijnlijk been op. De politie is op zoek naar de automobilist. De automobilist of getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Grote controle in Winterswijk

WINTERSWIJK – De politie heeft donderdag 16 juli diverse controles in de gemeente gehouden. Aan het snelheidsgedrag werd aandacht besteed, maar ook aan de visserijwetgeving. Veertien bestuurders die te hard reden, krijgen hun boete thuisgestuurd.

De politie houdt met enige regelmaat controles in de wijken. Het gaat vaak om snelheidscontroles, waarbij de controlewegen geselecteerd worden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners of weggebruikers.

Donderdag werd op twee 60-kilometerwegen (Bataafseweg en Meddoseweg) gecontroleerd en op de laatste weg reden elf bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km per uur. Op de Jaspersweg en de Parallelweg waar men 50 mag rijden, bleken op de eerste weg drie bestuurders te hard te rijden. Hier was de maximum snelheid 66 km per uur.

Bij de Italiaanse meren en de Puls werden twintig vissers gecontroleerd. Zij bleken alle papieren voor elkaar te hebben.