+ Ongeluk met overbeladen combinatie

Geplaatst op 1 augustus 2009, om 13:30 uur

TWELLO – Op vrijdag 31 juli vond er op de A1 onder Twello een ongeval plaats toen 27-jarige man uit Deventer de controle over zijn combinatie verloor. Het verkeer heeft de nodige hinder van het ongeval ondervonden.

De man reed omstreeks 11.35 uur met een auto met daarachter een aanhanger waarop een auto geplaatst was over de snelweg richting Apeldoorn. Op een gegeven moment begon de combinatie te slingeren en sloeg de aanhangwagen over de kop. Door het ongeval raakten de drie rijstroken tijdelijk geblokkeerd en ontstond er een aanzienlijke file.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit onderzoek bleek dat de combinatie zwaar overbeladen was en dat de bestuurder geen rijbewijs had voor het besturen van een dergelijke combinatie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser gewond bij aanrijding

APELDOORN – Een 67-jarige Apeldoorner is vrijdagochtend 31 juli in het ziekenhuis opgenomen nadat hij met zijn snorfiets betrokken raakte bij een ongeval op de Regentesselaan in Apeldoorn.
De Apeldoorner reed omstreeks 09.10 uur met z’n snorfiets over de Regentesselaan en kwam uit de richting van het centrum. Bij de Canadalaan sloeg hij plotseling linksaf en kwam daarbij in aanrijding met een auto die ook over de Regentesselaan reed. Deze werd bestuurd door een 71-jarige plaatsgenoot. De snorfietser raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Met wapenstok op pad

APELDOORN – Een 18-jarige jongen uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 augustus bekeurd omdat hij een wapenstok bij zich had. De wapenstok is in beslag genomen.
De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat drie jongeren zich verdacht ophielden bij het oude ziekenhuis aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Agenten stelden een onderzoek in en bij het zien van de dienders gingen de jongeren er vandoor. Eén van hen kon vrij snel worden achterhaald en verklaarde direct dat hij een wapenstok bij zich had. De andere twee verschenen na een belletje ook op het politiebureau. Zij hadden verder niets gedaan, en alleen de 18-jarige werd bekeurd voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De wapenstok is in beslag genomen.

Motorrijder gewond bij aanrijding

WINTERSWIJK – De politie onderzoekt een aanrijding waarbij vrijdagavond 31 juli een 35-jarige Winterswijkse motorrijder in zijn woonplaats behoorlijk beenletsel heeft opgelopen. Hij moest in het ziekenhuis geopereerd worden.
De man reed omstreeks 18.40 uur achter een auto, bestuurd door een 39-jarige Winterswijker, over de Bataafseweg. Op een gegeven moment haalde hij de auto in. Op dat moment sloeg de automobilist net linksaf. De bestuurder ervan gaf aan dat hij richting had aangegeven. Een aanrijding was het gevolg en de motorrijder kwam via het gazon weer gedeeltelijk op de rijbaan terecht. Getuigen stabiliseerden het slachtoffer in afwachting van de komst van de ambulance. Na te zijn overgebracht naar het ziekenhuis moest hij direct aan zijn beenletsel worden geopereerd. De politie zoekt getuigen van de aanrijding om duidelijkheid te krijgen over de juiste toedracht.

Weigerachtige verdachte

APELDOORN – De politie heeft zaterdagochtend 1 augustus in Apeldoorn een man ingesloten die onder invloed was aangetroffen op een snorfiets en iedere medewerking weigerde.
De man werd rond 00.30 uur zwabberend op zijn snorfiets aangetroffen op de Derk Kamphuisweg in Apeldoorn. Agenten gaven hem een stopteken, maar hier reageerde hij niet op. Toen men hem eenmaal had laten stoppen, weigerde hij mee te werken aan een blaastest en ook wenste hij zich niet te legitimeren. Hij is aangehouden en ook op het politiebureau weigerde hij iedere medewerking. Hij is ingesloten en eenmaal ontnuchterd, legde hij een verklaring af en bleek het om een 33-jarige Apeldoorner te gaan. Proces-verbaal volgt.

Onderuit door roofvogel

EEFDE – Een 32-jarige motorrijder is vrijdag 31 juli met zijn motor onderuit gegaan toen hij op de Lochemseweg in Epse een roofvogel wilde ontwijken. De man liep een schaafwond op.
De aanrijding gebeurde omstreeks 12.30 uur toen de man een roofvogel vlak voor z’n motor kreeg. Hij probeerde het dier te ontwijken en kwam daarbij ten val. Met een lichte verwonding kon hij zijn weg vervolgen.

Inbraak bij kapsalon

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een kapsalon aan de Eglantier in Apeldoorn. De inbraak werd zaterdagochtend 1 augustus omstreeks 04.30 uur gemeld.

Na een melding door getuigen stelden agenten een onderzoek naar de verdachten in. Er was een ruit vernield en met de sleutelhouder werd een onderzoek ingesteld. In ieder geval is er een kluisje met geld verdwenen.

15 dagen hechtenis tegoed

APELDOORN – Een 26-jarige man uit Hardenberg werd vrijdagavond 31 juli bij een controle in Apeldoorn aangehouden. Hij moest nog een boete betalen en 15 dagen hechtenis ondergaan.
Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden en besloten hem te controleren. Het bleek dat de man nog een boete moest betalen en tevens nog 15 dagen hechtenis moest uitzitten. De boete betaalde hij direct, voor het andere feit werd hij op het politiebureau ingesloten in afwachting van zijn transport naar een Huis van Bewaring.

Lastige winkeldief

LICHTENVOORDE – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 29-jarige man uit Aalten. Hij was door personeel van een kledingzaak in Lichtenvoorde betrapt op winkeldiefstal en bij de komst van de politie werd hij zeer opstandig.
Winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Rentenierstraat had de man betrapt toen hij een broek probeerde te stelen. In eerste instantie was de man rustig, maar bij de komst van de politie werd hij zeer opstandig. Agenten hebben de man geboeid naar het politiebureau gebracht en hier werd een verklaring van hem opgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand tijdens reparatie

APELDOORN – Vrijdagavond 31 juli heeft een auto in de wijk Driehuizen in Apeldoorn behoorlijke schade opgelopen omdat er brand ontstond tijdens slijpwerkzaamheden.
Een vader was omstreeks 17.05 uur bezig met een reparatie aan de auto van zijn 19-jarige zoon. Hij was met slijpwerkzaamheden bezig voor de uitlaat. Toen hij even wegliep, ontdekte een buurman dat er brand was ontstaan. Buurtbewoners trachtten met brandblussers de brand te blussen, maar dit lukte niet. De gewaarschuwde brandweer zorgde voor het nablussen. De auto liep aanzienlijke schade op.

Snelle rijder met drank op

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond 31 juli een 48-jarige Apeldoorner bekeurd. Hij reed te hard en bleek te hebben gedronken.
Het rijdrag van de Apeldoorner viel surveillerende agenten op. Hij reed in het centrum zo’n 80 km terwijl 50 is toegestaan. Zij lieten de bestuurder stoppen en het bleek dat hij ook nog gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.7 promille aan. Met twee boetes en een rijverbod kon hij later te voet naar huis.

Dronken jongeren

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdagochtend 1 augustus in Doetinchem een 16-jarige jongen uit die plaats slapend op het trottoir aangetroffen. Hij was zó dronken dat hij niet meer in staat was om thuis te komen.
Agenten troffen de jongen omstreeks 01.00 uur slapend aan op het Doctor Huber Noodtplantsoen. Hij bewoog nauwelijks en toen agenten hem aansprak

en was duidelijk dat hij teveel gedronken had. De agenten hebben hem thuis gebracht en naast een boete wordt hij doorverwezen naar het project Boete of Kanskaart. Hier moet hij een verplichte cursus volgen waarbij de risico’s van overmatig alcoholgebruik centraal staan.

Inbraak in zwembad

ZELHEM – Zaterdagochtend 1 augustus is ingebroken in het zwembad van Zelhem. Er is in ieder geval geld meegenomen.
De politie kreeg rond 03.00 uur via de alarmcentrale een melding van inbraak. Er bleek een ruit vernield te zijn en met een sleutelhouder werd vastgesteld dat er geld gestolen was. Een onderzoek naar de dief had nog geen succes. De politie stelt een verder onderzoek in.