+ Vrouw overvallen in woning

Geplaatst op 5 augustus 2009, om 16:30 uur

DOETINCHEM – Op dinsdagavond 4 augustus is een 26-jarige vrouw in haar woning in  Doetinchem overvallen door twee negroïde mannen en liep hierbij licht letsel op. Ze zijn er met haar handtas met onder andere geld en bankpassen vandoor gegaan. De politie vraagt mensen die bijzonderheden weten, te bellen met 0900 -8844.
Omstreeks 22:10 uur drongen twee onbekende mannen de flatwoning van de vrouw aan de Beethovenlaan in Doetinchem binnen. Eén van hen hield de vrouw stevig vast, terwijl de ander de woning doorzocht.

De twee gaan er uiteindelijk met een handtas van de vrouw vandoor. Hierin zat onder andere geld en enkele bankpassen. Getuigen hebben gezien dat de mannen richting de Vondelstraat wegrenden en uiteindelijk in een donkere, kleine auto zijn weggereden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De twee negroïde verdachten zijn in de leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. De ene was ongeveer 1.80m, de ander een stuk kleiner.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de overval te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Rijden onder invloed

JOPPE _ De politie heeft dinsdagavond 4 augustus een 54-jarige automobilist uit de gemeente Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
De man werd tijdens een verkeerscontrole omstreeks 21.15 uur door de politie staande gehouden op de Eikeboomlaan in Joppe. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 promille blies. De man kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Brand in bloemenwinkel

LOCHEM – Dinsdag 4 augustus ontstond er in een bloemenwinkel aan de Molenstraat in Lochem een brand. De brandweer bluste de brand en ventileerde het pand.
Na de melding van de brand omstreeks 14:20 uur, was de brandweer snel ter plaatse en kon de brand blussen. De brand veroorzaakte veel rook door het gehele pand. Alle personen konden de winkel tijdig verlaten. De brandweer heeft het pand geventileerd om de rook uit het pand te krijgen. De brand werd veroorzaakt door kortsluiting bij de ventilatie in de winkel.

Politie zoekt bestuurder ongeval

LOCHEM – De politie zoekt contact met een automobilist die op op dinsdagochtend 4 augustus bij en ongeluk op de kruising van de Kwinkweerd en de Stationsweg in Lochem betrokken raakte. Beide partijen zijn vergeten de gegevens uit te wisselen.
Het ongeval vond plaats omstreeks 07:00 uur. Een 40-jarige fietser uit Lochem kwam vanaf de spoorwegovergang en reed de Kwinkweerd op. De automobilist kwam vanaf de Kwinkweerd om rechtsaf de Stationsweg op te draaien. Hierbij raakte de personenauto de fietser net achteraan zijn fiets, waardoor deze ten val kwam. De automobilist is gestopt en heeft de 40-jarige fietser gevraagd of alles goed was. Er zijn geen gegevens uitgewisseld. Later bleek de fietser toch letsel te hebben opgelopen.

De politie verzoekt de automobilist die betrokken is geweest bij de aanrijding zich te melden. Eventuele andere getuigen kunnen zich melden bij de politie Lochem via telefoon 0900 -8844.

Gestolen motor terecht

TWELLO – De politie Apeldoorn heeft dinsdagavond 4 augustus naar aanleiding van een melding over het aantreffen van een motorfiets, deze veilig laten stellen. Het voertuig was op 25 juli in Twello gestolen.
De politie kreeg rond 21.50 uur een melding  dat er op de Voltastraat een motor stond die er niet thuis hoorde. Het kenteken werd nagetrokken en bleek bij een ander voertuig te horen. Aan de hand van het chassisnummer bleek dat de motorfiets op 25 juli in Twello was gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd

UDDEL – Een 30-jarige motorrijder uit Lelystad heeft dinsdag 4 augustus zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren. Hij reed veel te hard over de Aardhuisweg in Uddel.
Op de bewuste weg wordt regelmatig gecontroleerd omdat de geldende 60 km vaak wordt overschreden. De motorrijder bleek er ruim 120 km per uur te hebben gereden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kleuters op pad

APELDOORN – Familie, vrienden en politie hebben dinsdagmiddag 4 augustus geruime tijd gezocht naar twee kleuters die vanaf de Sluiswachtershoeve werden vermist. De meisjes bleken verdwaald.
De politie kreeg halverwege de middag een melding dat twee meisjes van 4 en 5 beiden op de fiets werden vermist in wijk de Maten. Ouders en bekenden waren al enige tijd aan het zoeken en men vroeg de hulp van de politie. Met een goed signalement werd ook door agenten aan de zoekactie deelgenomen. Net op het moment dat een SMS-Alert bericht verzonden zou worden, kreeg de politie een belletje dat de meisjes terecht waren. Zij waren op de Gijsbrechtgaarde beland en bleken verdwaald te zijn tijdens hun fietstocht in de wijk.

Koperdief aangehouden

APELDOORN – Op aanwijzing van een getuige heeft de politie dinsdagmiddag 4 augustus een 40-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij het oude Julianaziekenhuis koperen leidingen te hebben gestolen.
De politie kreeg omstreeks 14.00 uur een melding dat de verdachte met koperen leidingen vanaf het ziekenhuis wegfietste. Aan de hand van het signalement werd de man even later in de buurt aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man onwel

LOCHEM – Op dinsdag 4 augustus is een 83-jarige man uit Lochem voor zijn woning aan de Prinses Beatrixlaan in Lochem ten val gekomen en raakte daarbij gewond. De man is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De hulpdiensten ontvingen omstreeks 18:00 uur de melding van het ongeval. Een 83-jarige man was bij het binnenhalen van zijn vuilcontainer voor zijn woning door onbekende reden ten val gekomen en liep hierbij een gebroken neus en een hoofdwond op. Een voorbijkomende fietsster die de man zag liggen alarmeerde zijn vrouw en de hulpdiensten. Het ambulancepersoneel heeft de man naar het ziekenhuis overgebracht.

politie onderzoekt vechtpartij

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 4 augustus een 26-jarige Apeldoorner in het Oranjepark aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. De politie onderzoekt het gebeurde.
De politie kreeg rond 19.15 uur een melding van een vechtpartij in het Oranjepark. Bij de komst van de agenten heerste er een angstige sfeer onder de bezoekers. Volgens hen was één slachtoffer inmiddels weg gegaan, de ander was behoorlijk over zijn toeren en werd in het park aangetroffen. De man was duidelijk onder invloed en is meegenomen voor verhoor. Hij was zeer recalcitrant en maakte de agenten voor alles en nog wat uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed op gestolen snorfiets

APELDOORN – Een 28-jarige Apeldoorner is dinsdagavond 4 augustus door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De snorfiets waarop hij reed, bleek gestolen en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Een motoragent zag de man omstreeks 20.30 uur op de Laan van Erica in Apeldoorn rijden en controleerde hem. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en had gedronken. Op het politiebureau blies hij 0.8 promille en tevens bleek dat zijn rijbewijs voor eerdere alcoholmisdrijven ongeldig was verklaard. De snorfiets zou eerder gestolen zijn en voor verder onderzoek is de verdachte ing

esloten in het cellencomplex.