+ Aanrijding met gewonden op snelweg A1

Geplaatst op 10 september 2009, om 13:17 uur

politie__462416bVOORST – Op de snelweg A1 van Apeldoorn naar Deventer vond op woensdag 9 september ter hoogte van de afrit Voorst/Twello een aanrijding plaats tussen en vrachtwagen en een personenauto. Een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn raakte hierbij gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 18:30 uur de melding van het ongeval. Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland reed met zijn vrachtwagencombinatie op de A1 richting Deventer. Bij het verwisselen van rijbaan zag hij de 18-jarige automobiliste over het hoofd en raakte de linkerachterzijde van haar auto. Deze ging hierdoor spinnen en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De Apeldoornse is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto was zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Diefstallen bij boerderijen

BELTRUM – Bij een woning aan de Ruurloseweg in Beltrum heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 9 september een diefstal plaatsgevonden. Tevens is, vermoedelijk in de zelfde nacht, aan de Kempersweg ook een diefstal gepleegd.

Bij de woning aan de Ruurloseweg zijn uit twee bestelbusjes die op het erf geparkeerd stonden onder andere twee bandenzagen en een stamper ontvreemd. Bij een nabijgelegen woning aan de Kempersweg heeft men twee boormachines, een bosmaaier en enkele andere handgereedschappen weggenomen. De politie vermoedt dat beide diefstallen door dezelfde persoon of personen gepleegd zijn en is op zoek naar tips of getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft woensdag 9 september twee winkeldieven aangehouden. Afzonderlijk van elkaar pleegden zij bij twee supermarkten in Zutphen winkeldiefstal. Met behulp van het winkelpersoneel konden de daders worden aangehouden.

Een 22-jarige man uit Zutphen werd betrapt door het winkelpersoneel toen hij een supermarkt aan de Emmerikseweg in Zutphen verliet zonder te betalen voor zijn fles frisdrank. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uiteindelijk werd het een heel dure fles frisdrank; de man is met een boete van 150 euro heengezonden.

Een 20-jarige vrouw uit Zutphen werd ook door winkelpersoneel betrapt, nadat zij met een tas vol boodschappen een supermarkt aan Polsbroek in Zutphen verliet zonder deze af te rekenen. De politie maakt proces-verbaal op en legt haar zaak voor aan justitie.

Politie zoekt getuigen


ZEDDAM
– De politie is op zoek naar getuigen die woensdagmiddag 9 september op de Oude Doetinchemseweg in Zeddam, in de buurt van de fietstunnel die onder de Terborgseweg door loopt, mogelijk een schennispleger hebben gesignaleerd.

De politie ontving woensdagmiddag een melding over een schennispleger op deze locatie. Er was rond 14:15 uur een man op een snorfiets gesignaleerd die voorbijgangers onder andere zijn geslachtsdeel liet zien. Het signalement van de man luidt als volgt; blanke man, ca. 50 à 60 jaar oud, stevig postuur, brildragend, kort haar en hij droeg een donkere jas met rits. De politie zoekt getuigen die de man mogelijk ook hebben gezien en vraagt hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Gevaarlijke medicijnen gestolen

EIBERGEN – Een 70-jarige man uit Neede meldde zich woensdagochtend 9 september bij de politie met het feit dat zijn tas met daarin ondermeer diverse medicijnen gestolen was.

De 70-jarige man was voornemens om bij een warenhuis aan de Brink in Eibergen een kop koffie te gaan drinken en had daarvoor zijn tas op een stoel op het terras neergezet. De man liep even weg van zijn tafeltje en zag bij terugkomst dat de tas weg was. In de tas zaten onder andere een aantal verschillende soorten medicijnen die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn. Het betreft een plastic tas van de supermarkt Emte met daarin een zilvergrijze rugtas met een blauw-rode band. Hierin zaten de medicijnen. Op de rugtas stond in het bruin ‘Shevara’. De politie vraagt mensen die deze tas hebben gezien en/of hebben gezien wie de tas wegnam, zich te melden bij de politie via 0900-8844.