Grote knal test hulpdiensten - GelreNieuws        

Grote knal test hulpdiensten

Geplaatst op 4 september 2009, om 16:11 uur

Foto: Johan SiebelingNUNSPEET – Donderdagavond ontplofte op de Galvaniweg in Nunspeet een autobom waarbij vele zwaargewonden vielen. Dat was het scenario van een grote oefening voor de hulpdiensten.

Ambulances, een Mobiel Medisch Team (MMT) en het SIGMA-team werden opgeroepen. Ook de brandweer was gealarmeerd. Circa veertig hulpverleners waren aan het werk om de vijftien (lotus)slachtoffers op adequate wijze te behandelen. In een nabijgelegen loods van de gemeentewerf  werd een gewondennest ingericht waar speciaal opgeleide Rode Kruisvrijwilligers (Sigmateam), de professionele hulpverlening ondersteunde bij de behandeling van de slachtoffers.

Bij de oefening werd de complete Geneeskundige Combinatie ingezet, bestaande uit een Sigmateam, twee ambu-teams, een Mobiel Medisch Team en tweevoertuigen met aanhangers en een container met voorraden om circa vijftig slachtoffers te behandelen tijdens een grootschalig incident of ramp.

Belangrijkste oefendoelen waren de aansturing en onderlinge samenwerking tussen de teams en de leidinggevende van de combinatie, de Officier van dienst geneeskundig.

De resultaten van de oefening zijn nog niet bekend.