Mogelijke verdachte overval ING-bank

Geplaatst op 23 september 2009, om 14:53 uur

Overval ING | Foto: Niels Boersema - 112nwv.nlNUNSPEET – De politie Nunspeet heeft zeven tips gekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht die dinsdagavond 22 september aandacht besteedde aan de in augustus gepleegde overval op een ING-bank aan de Brinkersweg in Nunspeet.

De politie houdt er rekening mee dat de mogelijke verdachte, een 20-jarige inwoner uit Almere verleden week in het westen van het land is aangehouden.

In het programma werd aandacht gevraagd voor de Nunspeetse overval en een soortgelijke overval in Diemen (13 augustus 2009).
Afgelopen week werd in Castricum een verdachte aangehouden op verdenking van een overval in deze plaats en de mogelijkheid bestaat dat hij ook verantwoordelijk is voor de twee overvallen in Nunspeet en Diemen.

Opsporing Verzocht
Naar aanleiding van de uitzending van gisteren kwamen er zeven tips binnen. Hier blijkt voor het onderzoek belangrijke informatie bij te zitten.

Overval Nunspeet
De overval vond vrijdagochtend 31 juli even voor 12.00 uur plaats. In de uren voor de overval blijkt de vermoedelijke dader in de omgeving van het advieskantoor aan de Brinkersweg in Nunspeet te hebben rondgehangen. Hij maakte met verschillende mensen een praatje en kocht iets bij de Albert Heijn.

Signalement dader
Het gaat om een negroïde man met een zeer donkere huidskleur. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud, en 1.70 tot 1.80 meter lang. Verder heeft hij een normaal tot tenger postuur en kort zwart krullend haar. Opvallend is dat hij een gouden boventand heeft en op die vrijdag 31 juli in zijn linkeroor een tamelijk grote rechthoekige oorknop met een edelsteen draagt.

Tips
Tips in het onderzoek blijven welkom via 0900 -8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800- 7000.

Zie ook: Overval op ING-bank Nunspeet