+ Twee mannen verdacht van diefstal uit schuur

Geplaatst op 11 september 2009, om 16:01 uur

EPE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 11 september twee verdachten aangehouden terzake diefstal uit een schuur. Het betreft een 28-jarige en 35-jarige man uit Epe.

De politie kreeg omstreeks 00:05 uur de melding van de diefstal. In een schuur op het terrein van een recreatiepark aan de Tongerenseweg in Epe, zouden twee mannen zich bevinden die daar hadden ingebroken. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan in de betreffende schuur. Zij toonden enig verzet bij hun aanhouding, maar konden met gepast geweld toch overgebracht worden naar het politiebureau. Bij een onderzoek in de woningen van de beide mannen op het hetzelfde terrein, trof de politie enkele goederen aan die van diefstal uit de eerder genoemde schuur afkomstig bleken te zijn. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden onder invloed

TWELLO – De politie heeft donderdagavond 10 september een 65-jarige automobilist uit Olst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man omstreeks 20:45 uur staande tijdens een alcoholcontrole op de Domineeweg in Twello. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,5 promille blies. De man is met een boete en een rijverbod weer heengezonden.

Snorfietser onder invloed

APELDOORN – De politie heeft op donderdagavond 10 september in Apeldoorn een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie controleerde de man op zijn snorfiets omstreeks 23:20 uur op de Heze in Apeldoorn. De snorfietser werd staande gehouden omdat hij zonder achterlicht reed. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,6 blies. Voor het rijden zonder achterlicht krijgt de man een boete en voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor rijden onder invloed

ERMELO – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 11 september een 46-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist naar aanleiding van zijn rijgedrag omstreeks 00:45 uur staande op de Tijmlaan in Ermelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man een promillage van 0,5 promille. Met een boete en een rijverbod is de man weer heengezonden.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

APELDOORN – De politie heeft op donderdag 10 september in Apeldoorn een 26-jarige vrouw uit Schalkhaar aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 14:20 uur de melding dat winkelpersoneel in de Hoofdstraat een vrouw staande had gehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had kleding meegenomen zonder te betalen. De verdachte had ook kledingstukken bij zich uit een andere winkel, deze bleken ook van diefstal afkomstig. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en de vrouw is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbraak

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag 11 september is er ingebroken in een woning aan de Kaninefatenlaan in Apeldoorn. Er is onder andere geld en een rijbewijs gestolen.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 00:00 en 06:15 uur. Het is onduidelijk hoe men is binnen gekomen. Meerdere kamers zijn doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844