Groots brandweerdefilé in Dieren

Geplaatst op 10 september 2009, om 14:19 uur

Foto Dennis KempersDIEREN – Het 100-jarig jubileum van de Vereniging Vrijwillige Brandweer Dieren nadert bijna zijn einde. Het jubileumjaar wordt aankomende zaterdag groots afgesloten met een show en defilé van historische brandweervoertuigen en -materieel.

Brandweervoertuigen en materieel dat geschiedenis heeft geschreven door het blussen van vele branden en het redden van ongetwijfeld een heleboel mensen zijn op zaterdag 12 september op het Ericaplein te Dieren vanaf 11.00 uur te bewonderen. Het defilé start vanaf 13.30 uur. Dit defilé wordt op de Wilhelminaweg ter hoogte van de Semmelweisstraat afgenomen door de postcommandant van het korps Dieren Marko Bramme en zijn plaatsvervanger Paul Auee. De speaker zorgt voor extra informatie en uitleg over de voertuigen.

Vele voertuigen en divers materieel komen speciaal hiervoor uit heel Nederland naar Dieren. Zelfs uit Duitsland komt materieel over. Enkele bijzondere voertuigen zijn de Ahrend Fox van het brandweermuseum Borculo, een Nytanglo, handbrandspuit getrokken door paarden uit Renswoude en natuurlijk de eigen handpomp van de vereniging.

Iedereen kan veel plezier aan deze show beleven. De Technische Hilfwerke (THW) uit Duitsland verzorgt een demonstratie. Met een springkussen en een hilarisch brandweerspuitspel is er tevens vermaak voor de jeugdigen.

Het defilé gaat van start vanaf het Ericaplein om 13.30 uur en volgt de volgende route: Lindenlaan, Geitenbergweg, Admiraal Helfrichlaan, Eduard van Beinumlaan, Julius Röntgenlaan, Zilverakkerweg, Valeriuslaan, Rode Kruislaan, Wilhelminaweg, Spankerenseweg, Lindelaan, Ericaplein.