+ Getuigenoproep: Brand scoutinggebouw

Geplaatst op 10 september 2009, om 18:55 uur

PUTTEN – Het scoutinggebouw aan de Garderenseweg in Putten is afgelopen zondag 6 september afgebrand. De politie houdt er rekening mee dat deze brand kan zijn aangesticht en wil graag in contact komen met diverse passanten die vermoedelijk getuige zijn geweest van de brand.

Uit onderzoek is gebleken dat de getuige die de brand meldde, ook diverse andere mensen in de buurt heeft gezien. De politie wil graag in contact komen met deze mensen omdat zij mogelijk informatie kunnen verstrekken die voor het onderzoek van belang is.

Het gaat hierbij om drie mannen, een hardloper en twee fietsers, die omstreeks 07:40 uur het scoutinggebouw hebben gepasseerd. Één van de fietsers zou bovendien gestopt zijn om foto’s van de brand te maken. Als mensen getuige zijn geweest van de brand kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.

Jongeman verstoort openbare orde


APELDOORN
– De politie heeft op woensdag 9 september omstreeks 19:20 uur in Apeldoorn een 20-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De politie kreeg diverse meldingen van bewoners die de jongeman slingerend en schreeuwend in de Laan van Spitsbergen en in de buurt van het spoor hadden zien lopen. Ook zou hij tegen een auto hebben geschopt. Toen de politie ter plaatse kwam verklaarde de man onder invloed van drugs te zijn. Gezien het gedrag van de Apeldoorner werd hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De jongen is later met een boete op zak op vrije voeten gesteld.

Inbraken bedrijfspanden

WAPENVELD/ERMELO – Tussen woensdag en donderdag 10 september is er ingebroken in twee bedrijfspanden in Wapenveld en Ermelo.

Tussen woensdag 17:30 en donderdag 07:40 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Putterweg in Wapenveld. Er is een geldbedrag gestolen. Men is binnengekomen door een deur te forceren en doorzocht verschillende kasten. De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Op woensdag 9 september is er ingebroken in een kantoor aan de Telgterbuurtweg in Ermelo. Ook hier is onder andere een geldbedrag meegenomen. Deze inbraak heeft plaatsgevonden tussen 12:00 en 18:10 uur. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Autoinbraken

LIEREN – Tussen maandagavond en dinsdagochtend 8 september is er ingebroken in een auto in Het Zand in Lieren.

De inbraak vond plaats tussen maandag 19:30 en dinsdag 07:45 uur. De ruit van de auto werd vernield. Uit de personenauto is onder andere een navigatiesysteem en een laptop gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Vier jongeren aangehouden

HARDERWIJK – De politie heeft op woensdag 9 september vier jongens aangehouden omdat ze op het dak van een school in Harderwijk zaten.

Omstreeks 19:00 uur trof een politieagent de jongeren aan op het dak van een school aan de Krommekamp in Harderwijk. Ze hadden zich verscholen achter een muurtje en zouden volgens bewoners met spullen hebben gegooid. De jongelui waren tussen de 14 en 17 jaar oud. De jongens werden aangehouden omdat het voor onbevoegden verboden is het terrein te betreden. De minderjarigen gingen mee naar het politiebureau en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak kledingwinkel

EPE – In de nacht van woensdag op donderdag 10 september omstreeks 02:00 uur vond er een snelkraak plaats in een kledingwinkel aan de Sternpassage in Epe. Er is een grote hoeveelheid spijkerbroeken weggenomen.

Getuigen zagen hoe enkele personen een ruit insloegen en een grote zak met kleding uit de winkel haalden en in een donkerkleurige auto wegvluchtten. De politie kwam ter plaatse en heeft met meerdere eenheden nog uitgekeken naar de daders, maar ze niet meer aangetroffen. De politie heeft de inbraak in onderzoek, heeft ondermeer een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar tips of getuigen. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900-8844.

Woninginbraak

APELDOORN – Op woensdag 9 september is er ingebroken in een woning aan de Texandrilaan in Apeldoorn. Er werd onder andere een laptop gestolen.

De inbraak heeft plaatsgevonden ergens tussen 08:00 en 19:00 uur. Men kwam binnen door een deur te forceren en doorzocht een kamer op de benedenverdieping. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Hiervoor kan men bellen met 0900-8844.