Explosieven Opruimingsdienst ontmanteld vuurwerklab

Geplaatst op 30 oktober 2009, om 18:10 uur

ZELHEM/DOETINCHEM – Afgelopen dinsdag 27 oktober heeft de politie in Doetinchem al het nodige illegale vuurwerk in beslag genomen. Hierbij werd een 22-jarige Doetinchemmer aangehouden.

Verder onderzoek van het Regionale Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft donderdag 29 oktober tot de aanhouding van nog drie mensen geleid op verdenking van illegale handel in vuurwerk.

Donderdag zijn nog twee Doetinchemmers aangehouden (27 en 22 jaar) en een 28-jarige man uit Zelhem. De politie heeft woensdag 28 en donderdag 29 oktober op zeven locaties in Zelhem en Doetinchem huiszoekingen verricht. In totaal zijn hierbij ruim 200 mortieren van verschillend kaliber en een hoeveelheid nitraatbommen in beslag genomen.

In een schuur aan de Doetinchemseweg in Zelhem werd donderdagavond 29 oktober een laboratorium aangetroffen waar vermoedelijk vuurwerk werd gefabriceerd. Deze schuur is vrijdag 30 oktober door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ontruimd. De drie verdachten die donderdag zijn aangehouden zijn ingesloten voor nader verhoor. De 22-jarige die dinsdag is aangehouden is vandaag heengezonden. De politie maakt tegen allen proces-verbaal op.