+ Vluchtende bestuurder botst tegen hek

Geplaatst op 28 oktober 2009, om 12:05 uur

Archieffoto: Nicolaas KerkmeijerULFT – In de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober is een automobilist in Ulft aan de Blonde tegen een hekwerk gebotst. Hij wist aan een politiecontrole te ontkomen en is te voet gevlucht. De auto is in beslag genomen en het onderzoek wordt voortgezet.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.30 uur op de Kerkstraat in Ulft een auto rijden en besloten de bestuurder te controleren. Na het opvragen van het kenteken werd bekend dat de auto niet verzekerd was en dat de kentekenhouder ook nog enkele boetes diende te voldoen.

De bestuurder werd een stopteken gegeven maar daar voldeed hij niet aan. Hij ging er vandoor en reed dermate hard, dat de agenten besloten hem niet verder te volgen.

Korte tijd later kwam er bij de politiemeldkamer in Apeldoorn een melding dat er op de Blonde een auto tegen een hekwerk was gebotst. Toen de agenten daar arriveerden, bleek het om de auto te gaan die zij kort te voren wilden controleren. De bestuurder had de benen genomen en ondanks een zoekactie werd hij niet meer gevonden. De auto is weggesleept en de eigenaar kan een bezoekje van de politie verwachten.

Mistmachine jaagt inbrekers op de vlucht

DIDAM – Inbrekers die woensdagochtend 28 oktober hun slag wilden slaan bij een tankshop aan de Geulecampweg in Didam zijn er vermoedelijk zonder buit vandoor gegaan. Een mistmachine zorgde ervoor dat zij geen hand voor ogen konden zien.

De politie kreeg omstreeks 02.15 uur via een alarmcentrale de melding, dat er werd ingebroken bij de tankshop. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en de inbrekers bleken er al vandoor te zijn. De reden was snel duidelijk: bij de inbraak had een mistmachine haar werk gedaan. Wel bleek er met grof geweld een buitendeur geforceerd te zijn. Een aangifte van de eigenaar wordt opgenomen en de politie onderzoekt de inbraak.

Schrik door benzine/gaslucht

DOETINCHEM – De brandweer en politie zijn dinsdagavond 27 oktober uitgerukt naar een pand aan de Houtkampstraat in Doetinchem in verband met een melding over een sterke benzine- af gaslucht in een pand. De boosdoener bleek een lekkende minibike in een schuurtje.

De brandweer kreeg omstreeks 19.15 uur de melding over een sterke benzine- of gaslucht in een fitnesscentrum. De brandweer en politie gingen met spoed ter plaatse en de Houtkamp-straat werd gedeeltelijk afgezet. Enkele leden van de fitnessruimte hadden de boven-bewoners ook gewaarschuwd, die direct hun woning verlieten. De brandweer

concludeerde na onderzoek, dat de boosdoener een minibike bleek te zijn. Deze stond in een schuurtje naast het fitnesscentrum gestald en bleek benzine te lekken. De eigenaar is hierop aangesproken.

Zwaar vuurwerk in beslag genomen

DOETINCHEM – Het Regionaal Vuurwerkteam heeft dinsdag 27 oktober in Doetinchem het nodige illegale vuurwerk in beslag genomen. Het bleek om zwaar en gevaarlijk vuurwerk te gaan. Een 22-jarige Doetinchemmer heeft inmiddels een verklaring afgelegd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

De politie stelde in een woning aan de Grevengoedlaan een onderzoek in naar het mogelijk voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. De bewoner bleek in de slaapkamer de nodige mortierbommen te hebben liggen. Ook gaf hij aan elders nog twee dozen illegaal vuurwerk te hebben. Deze bleken ook mortierbommen en nitraatbommen te bevatten. In beide gevallen bleek het om zwaar en gevaarlijk vuurwerk te gaan. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Twaalf fietsers zonder licht op de bon

ULFT/GENDRINGEN – De politie voert in het najaar landelijk verlichtingscontroles uit. Dit gebeurt om ongevallen in deze donkere periode van het jaar terug te dringen. Dinsdagavond 27 oktober werden in Ulft en Gendringen twaalf fietsers bekeurd.

De politie gaat in de komende periode regelmatig verlichtingscontroles houden. Dit gebeurt in de ochtend- maar ook in de avondspits. Ook wordt op routes naar/van (sport)verenigingen gecontroleerd om te kijken of de fietsers bij donker wel licht voeren. De boetes bedragen enkele tientallen euro’s.

Veroorzaker ongeval rijdt door

LICHTENVOORDE – De politie onderzoekt een aanrijding die dinsdagavond 27 oktober in Lichtenvoorde plaatsvond. De veroorzaker rijdt met een auto met gestolen kentekenplaten 59-PS-DX en de auto heeft schade aan de voorzijde.

Agenten stuitten rond 20.30 uur op een aanrijding die even tevoren had plaatsgevonden op de kruising Nieuwe Maat met de Bronckhorsterstraat. Een onbekende automobilist kwam vanaf de Nieuwe Maat en verleende geen voorrang aan de auto van een gezin. Hun auto draaide door de aanrijding om zijn as en kwam tot stilstand. Een baby is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de botsing bleef de kentekenplaat van de andere auto achter en de bestuurder ging er vandoor richting van de Irenestraat. De te naam gestelde bleek onlangs aangifte van diefstal van zijn kentekenplaten te hebben gedaan en zijn auto stond dan ook onbeschadigd thuis.

De politie zoekt mensen die weten wie er gebruik maakt van deze kentekenplaten. Ze zitten vermoedelijk op groot model Renault. Men kan bellen met 0900 – 8844.