+ Politie vindt coke bij routinecontrole

Geplaatst op 27 oktober 2009, om 14:57 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober een 25-jarige Doetinchemmer aangehouden. Bij een routinecontrole werd in zijn auto cocaïne aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor.

Surveillerende agenten controleerden even voor 02.00 uur een automobilist op de IJsselstraat in Doetinchem. Ze roken direct een wietlucht en in de auto werd ook een brok wit poeder aangetroffen. De bestuurder verklaarde direct dat het om cocaïne ging. Hij werd aange-houden en voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie controleert Doetinchemse jeugd

DOETICHEM – De politie heeft maandag 26 oktober een controle gehouden op het rijden door rood licht en het weggooien van afval door jongeren . Er werden tien jongeren bekeurd.

Naar aanleiding van klachten over het door rood licht fietsen en het weggooien van afval heeft de politie enkele controles gehouden. Bij het Station reden acht jongeren door het rode licht en zijn bekeurd. Op het Simonsplein, de Veentjes en de Dok werd gekeken of de jeugd hun afval in een prullenbak deponeerde. Twee jongeren gooiden afval van zich af en werden bekeurd. De bekeuring voor het negeren van rood licht is 60 euro en het weggooien van afval 90 euro. De controles worden herhaald.

Gereedschap weg na inbraak

WELH – De politie onderzoekt een inbraak bij een bedrijf aan de Heislagseweg in Wehl. In de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober werd hier ingebroken. Men mist een hoeveelheid gereedschap.

De inbraak werd dinsdagochtend ontdekt. De deur van een schuur bij het bedrijf bleek te zijn geforceerd. Men moet nog inventariseren hoeveel gereedschap er ontvreemd is.

Politie waarschuwt voor dieven met wisseltruc

RUURLO/DIDAM – Bij een 74-jarige man in Didam is geld weggenomen en bij een 62-jarige vrouw uit Ruurlo is een pinpas gerold. Dit alles gebeurde maandagmiddag 26 oktober. Het feit komt overeen met de diefstal van een pinpas in Lochem later op de dag. De politie onderzoekt de feiten.

De man werd even na 12.00 uur bij zijn woning aan de Rozenstraat aangesproken door een buitenlandse man. Duidelijk was dat hij geld wilde wisselen. De Didammer trok zijn beurs om er korte tijd later achter te komen dat er geld verdwenen was.

De vrouw had omstreeks 13.00 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Leeuwerikstraat in Ruurlo. Buiten werd zij aangesproken door drie buitenlandse mannen. Eén van hen wilde geld wisselen. Aangezien de vrouw dit niet kon, liep zij verder. Kort daarop merkte zij dat haar pinpas was verdwenen. De rekening werd direct geblokkeerd.

Later op de dag kwam een melding van nog een soortgelijk feit in Lochem. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken. Zij vraagt gedupeerden om direct melding te doen. Eventuele getuigen wordt verzocht contact met 0900 – 8844 op te nemen. Motorrijder gewond na aanrijding met ree

Motorrijder gewond na aanrijding met ree

SILVOLDE – Een 41-jarige motorrijder uit Aalten is dinsdagochtend 27 oktober gewond geraakt nadat hij op de Toldijk in Silvolde in aanrijding kwam met een ree.

De aanrijding vond omstreeks 06.55 uur plaats toen het dier plotseling de rijbaan overstak. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. Met knieletsel is hij door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het dier is gevlucht.

Veel schade door brand in wasdroger

VORDEN – De brandweer is maandagmiddag 26 oktober uitgerukt naar de Boonk in Vorden. Hier bleek een wasdroger in een schuurtje in brand te staan.

De brand werd omstreeks 15.5 uur gemeld. In een schuurtje bleek een wasdroger in brand te zijn geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade was aanzienlijk.