+ Wildplassers bekeurd - GelreNieuws.nl

+ Wildplassers bekeurd

Geplaatst op 29 oktober 2009, om 17:34 uur

WINTERSWIJK – Twee Winterswijkers zijn woensdagavond 28 oktober in hun woonplaats bekeurd omdat zij aan het wildplassen waren.

Surveillerende agenten zagen het duo omstreeks 23.55 uur op de Vredenseweg tegen een bestelauto urineren. Beide mannen (36 en 39 jaar) hadden duidelijk en glaasje op en werden bekeurd.

Jeugdige inbrekers overlopen

LIEVELDE – De politie stelt een onderzoek in naar twee jongens die hebben ingebroken in de kantine van een voetbalvereniging aan de Lievelderweg in Lievelde. Zij werden woensdagmiddag 28 oktober door iemand van de vereniging overlopen en lieten hun buit en twee opvallende fietstassen achter.

De twee ongeveer 15-jarige jongens werden op heterdaad betrapt toen zij omstreeks 14.30 uur hadden ingebroken bij de voetbalvereniging. Er was een raampje vernield en zij hadden hun buit, onder andere snoepgoed, in hun fietstassen gedaan. Ze zagen kans om met hun fietsen te vluchten. De getuige vond even later de fietstassen inclusief buit terug. Het gaat om twee identieke zwarte dubbele fietstassen. Deze zijn afgezet met een grijze band en in één ervan zat een fietsreparatiesetje en een zadeldekje. Misschien is er iemand die op deze gegevens aanslaat. Het onderzoek naar de jongens wordt voortgezet.

Onder invloed tijdens rijontzegging

DOETINCHEM – Tegen een 46-jarige man uit Lelystad wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd woensdagavond 28 oktober als bestuurder van een auto in Doetinchem aangetroffen terwijl hij gedronken had en zijn rijbewijs al was ingevorderd.

De politie kreeg omstreeks 22.20 uur een melding over de betrokken automobilist. Hij werd op de Rekkenseweg gecontroleerd en meldde direct dat hij een ontzegging van de rijbevoegd-heid had. Duidelijk was dat de man gedronken had en op het politiebureau blies hij 1.4 promille. Aangezien zijn rijbewijs al was ingevorderd, dit gebeurt bij 1.3 promille, krijgt de man opnieuw een proces-verbaal.

Man botst op verkeersbord

BORCULO – Een 26-jarige automobilist uit Borculo heeft woensdagmiddag 28 oktober op de Barchumseweg in zijn woonplaats de macht over het stuur verloren en is tegen een verkeersbord gebotst.

De man kwam omstreeks 16.00 uur uit de richting Barchem. In een bocht verloor hij de controle over zijn auto en dreigde tegen een boom te botsen. Om dit te voorkomen, gooide hij het stuur om en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. Hij raakte niet gewond.

Fietser gewond bij val

NEEDE – Een 58-jarige fietser uit Hengevelde is woensdagmiddag 28 oktober gewond naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. In Neede is hij vermoedelijk onwel geraakt en komen te vallen.

De politie kreeg de melding van het ongeval omstreeks 17.25 uur. De fietser werd op de Elsmandijk gewond aangetroffen en was volgens omstanders bewusteloos geweest. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis en hij bleek in ieder geval een hersenschudding en letsel aan de ribben te hebben opgelopen. Het is nog niet duidelijk of de man onwel is geraakt of door een andere reden ten val is gekomen.