+ Fietsstertje (11) gewond bij aanrijding in ‘dodehoek’

Geplaatst op 31 oktober 2009, om 15:06 uur

WINTERSWIJK – Een 11-jarige fietsster uit Winterswijk is vrijdagmiddag 30 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto. Het meisje is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 16:50 uur. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Velp reed over de Magnoliastraat in Winterswijk en sloeg bij de kruising de Rondweg Zuid in. De 11-jarige fietsster fietste rechts naast de vrachtauto en werd door de vrachtauto geraakt waardoor zij ten val kwam. Het meisje heeft vermoedelijk in de zogenaamde ‘dodehoek’ van de vrachtauto gefietst. De vrachtwagenchauffeur had niets door en werd door omstanders op de aanrijding geattendeerd. De fietsster liep een gebroken been op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongens vernielen auto

LICHTENVOORDE – De politie heeft op vrijdagavond 30 oktober een zestal jongeren aangehouden voor vernieling van een personenauto.

De politie kreeg rond 21:00 uur een melding van een oplettende getuige. De getuige zag dat een groep jongeren een geparkeerde auto aan de Op Den Akker in Lichtenvoorde op zijn kant had gezet. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij de groep jongeren aan. Eén 15-jarige jongen uit de gemeente Midden-Drenthe en vijf jongens, één van 15-, twee van 16- en twee van 17-jaar uit de gemeente Oost- Gelre werden ter plaatse aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de vernieling in onderzoek.

Voetganger gewond bij aanrijding personenauto

SILVOLDE – Een 30-jarige man uit Winterswijk is vrijdagmiddag 30 oktober gewond geraakt na een aanrijding. Hij is met been- en heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 13:30 uur. De 30-jarige voetganger stak de Terborgseveld in Silvolde over en zag daarbij een van links komende 78-jarige automobilist over het hoofd. Hij liep achter een bestelauto langs waardoor de automobilist en de voetganger elkaar niet konden zien. De man kwam na de aanrijding ten val een raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.