+ Inbraak in basisschool

Geplaatst op 18 oktober 2009, om 14:45 uur

TOLDIJK – Zaterdag 17 oktober is een inbraak ontdekt in een basisschool aan de Russerweg in Toldijk. Er is een laptop gestolen.

De inbraak werd zaterdagochtend rond 11:00 uur ontdekt. De inbraak moet tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend hebben plaatsgevonden. Er is een ruit van de school vernield, waarna men de computer heeft weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man gooit met fietsen

APELDOORN – De politie heeft zaterdagnacht 18 oktober een 23-jarige man uit Deventer aangehouden voor baldadigheid nadat politiemensen hem met twee fietsen zagen gooien.

De politie zag het voorval rond 03:15 uur gebeuren op de Nieuwstraat. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Later die nacht heeft één van de eigenaren van de fietsen zich gemeld bij de politie met de mededeling dat de voorvork van zijn fiets door het gooien vernield was. Van hem wordt een aangifte van vernieling opgenomen, de schade zal worden verhaald op de 23-jarige man.

Poging tot brandstichting

VAASSEN – De politie onderzoekt een vermoedelijke poging tot brandstichting aan de Prunushof in Vaassen. Op zaterdag 17 oktober meldde een bewoonster van deze straat dat onbekenden haar schutting in brand hadden proberen te steken.

De vrouw ontdekte de beginnende brand rond 21:50 uur vrijwel direct en wist de brand zelf te doven. De politie stelt een onderzoek in en roept mensen die mogelijk iets hebben gezien om de politie te bellen via 0900-8844.

Op de vlucht voor boete

HARDERWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober heeft een 19-jarige man uit Ermelo geprobeerd een boete voor het niet voeren van verlichting te ontlopen door eerst een valse identiteit op te geven en er vervolgens vandoor te gaan.

De politie hield de fietser rond 01:30 staande op de Stationslaan in Harderwijk tijdens een verlichtingscontrole. Toen de politie hem wilde bekeuren gaf de man een valse identiteit op en verklaarde ook geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Bij controle van de opgegeven informatie stelde de politie vast dat deze vals was en is de jonge man medegedeeld dat hij werd aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. De man verzette zich hier tegen en zag kans op zijn fiets weg te komen. Nader onderzoek door de politie leverde alsnog het vermoedelijke adres van de man op en hier is hij rond 03:45 uur thuis opgehaald en alsnog naar het politiebureau gebracht voor nader verhoor. De man is uiteindelijk met drie boetes op zak (verlichting, valse identiteit en niet tonen ID) heengezonden.

Speeltoestel in brand

DOETINCHEM – Zaterdagavond 17 oktober heeft er een speeltoestel in brand gestaan van een peuterspeelzaal aan de Nieuweweg in Doetinchem.

De brand werd rond 19:30 uur gemeld. De politie was als eerste ter plaatse en is zelf begonnen met blussen. De brandweer heeft nageblust. De politie vermoedt dat sprake was van brandstichting en roept mensen die mogelijk iets gezien hebben op om te bellen met 0900-8844.

Getuige betrapt fietsendief

HARDERWIJK – Dankzij een oplettende getuige zijn zaterdag 17 oktober twee fietsendieven op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie op het Stationsplein in Harderwijk.

De getuige zag rond 12:15 uur dat twee jongeren zich verdacht gedroegen in een fietsenstalling op het Stationsplein, en vervolgens met een fiets afkomstig uit de stalling wegliepen. Op aanwijzing van de getuige kon het tweetal, twee minderjarige jongens uit Amsterdam en Zwanenburg, even later op Westeinde worden aangehouden. Zij bleken een fiets met een geforceerd slot in hun bezit te hebben, waarvan zij afstand deden. Het gaat om een goudkleurige Gazelle damesfiets, type ‘Free’. De politie heeft nog geen aangifte ontvangen van diefstal van deze fiets en roept de eigenaar op zich alsnog bij de politie te melden via 0900-8844 of op het politiebureau in Harderwijk.

De jongens worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Vernieling en brandstichting op bedrijventerein

ULFT – De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is geweest voor brandstichting en diverse vernielingen op een nieuw bedrijventerrein aan ’t Goor in Ulft.

In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober ontdekten surveillerende politiemensen dat er een grote stapel houten platen en plastic brandde op het terrein. De politie bluste de brand zelf, maar aangezien de stapel bleef smeulen en naast een bouwkeet stond, is ook de brandweer ter plaatse gekomen om de brand helemaal uit te krijgen. Hierna heeft de politie rondgereden over het terrein en werd ondermeer een tweede (kleine) brand ontdekt vlak naast een pand in aanbouw. Deze kon door de politie worden gedoofd. Ook zijn er vermoedelijk diverse vernielingen gepleegd, waaronder vernielde ramen van een schaftkeet. De precieze omvang van de schade moet nog worden vastgesteld.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien wie er deze nacht aanwezig zijn geweest op dit terrein. Hiervoor kunnen mensen bellen met 0900-8844.

Man aangehouden na huiselijk geweld

ZUTPHEN – Zaterdag 17 oktober heeft de politie rond 20:00 uur een 33-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld.

Na ontvangst van een melding over het incident trof de politie de man aan op de openbare weg vlakbij de woning in de wijk Leesten waar de man ook de nodige vernielingen bleek te hebben aangericht, ondermeer aan de voordeur. Ook bleek hij zijn partner te hebben mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met inbrekerswerktuig

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober een 38-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijfspand aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen rond 02:00 dat er glaslaten stonden bij de ingang van het pand, en ook dat er een persoon van het pand wegliep. Deze man is staande gehouden en bleek bij nadere controle inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De man is aangehouden en de werktuigen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. Voor zover bekend is het bij een poging inbraak gebleven en is er niets uit het pand weggenomen.

Conflict in Nieuwstraat

APELDOORN – De politie onderzoekt een conflict wat in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober rond 03:00 uur plaatsvond op de Nieuwstraat in Apeldoorn.

Een 17-jarig meisje uit Apeldoorn zou zijn geslagen en geschopt door een aantal jongeren. Ter plaatse is een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het conflict. De politie stelt een onderzoek in om te achterhalen wie er verder bij betrokken waren en wat de aanleiding was van het conflict. Bij de aanhouding van de 17-jarige jongen waren er veel omstanders aanwezig die zich lastig gedroegen. Een hondengeleider van de politie heeft hen met een politiehond op afstand gehouden.

Onder invloed achter stuur

KLARENBEEK – De politie heeft zaterdag 17 oktober een 61-jarige man uit de gemeente Horst aan de Maas aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 22:00 uur staande gehouden op de Goorweg in Klarenbeek. Hij trok de aandacht door zijn slingerende rijgedrag. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechten op straat

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober een 34-jarige man en een 18-jarige jongen aangehouden voor vechten op straat.

De politie zag de twee rond 03:30 uur vechten op de Kapelstraat in Apeldoorn. De politie trok beide mannen uit elkaar en hield beide aan, waarna ze zijn meegenomen naar het bureau. De 18-jarige werd na verhoor heengezonden met een boete op zak. De 34-jarige bleef opstandig en beledigde in de auto en op het politiebureau meerdere politieagenten. Naast de boete voor vechten op straat zal hier apart proces-verbaal over worden opgemaakt.