Eigenaar bedrijf in been schoten bij overval

Geplaatst op 30 oktober 2009, om 11:05 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
De politie stelt een onderzoek in naar een overval die vrijdag 30 oktober is gepleegd op een bedrijf aan de Hermesweg in Zutphen. Bij de overval is de eigenaar van het bedrijf in zijn been geschoten.

De overval werd rond 09:45 uur bij de politie gemeld. Kort daarvoor hebben twee jongens op een bromfiets de eigenaar van het bedrijf, een 44-jarige man uit Zutphen, bedreigd met een vuurwapen en hem in zijn been geschoten. De man werd gedwongen een geldbedrag af te staan, waarop de jongens er met het geld vandoor gingen. Het voorval vond buiten, vlak voor het bedrijf plaats.

De gealarmeerde politie ging direct ter plaatse en heeft nog gezocht naar de jongens, maar ze niet meer aangetroffen. De hevig geschrokken personeelsleden en eigenaar van het bedrijf zijn opgevangen door de politie. De in zijn been geschoten man is ter behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Hij kon na het schietincident nog lopen en is ook nog achter de jongens aan gegaan, maar zonder resultaat.

Ter plaatse is door de politie een uitvoerig onderzoek ingesteld. Er wordt forensisch onderzoek verricht en van alle betrokkenen worden verklaringen afgenomen. De eigenaar van het bedrijf zal in contact gebracht worden met Slachtofferhulp.

Ook heeft de politie vanochtend een SMS-alert bericht verstuurd om omwonenden te attenderen op de overval en hen op te roepen de politie te bellen als zij de jongens op de bromfiets hebben gezien. Het gaat om twee jongens die beide gekleed waren in een donkere jas en een blauwe spijkerbroek en beide een donkere helm droegen. In de SMS is benadrukt dat de jongens bewapend zijn en men dus zelf geen actie moet ondernemen.

Na de overval heeft de politie in de omgeving langs een spoorlijn een bromfiets aangetroffen waarvan niet bekend is wie de eigenaar is. De politie onderzoekt of deze bromfiets mogelijk de bromfiets is die tijdens de overval is gebruikt.

Als mensen getuige zijn geweest van de overval of de vluchtende jongens hebben gezien kan men de politie bellen via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via 0800-7000 (Meld Miisdaad Anoniem).

* Op verzoek van de politie zijn de gezichten van sommige politiemensen onherkenbaar gemaakt. (red.)