+ Ladderzat in brommobiel

Geplaatst op 28 oktober 2009, om 13:19 uur

LOCHEM – De politie heeft dinsdagmiddag 27 oktober het rijbewijs van een 55-jarige brommobielbestuurder uit de gemeente Berkelland ingevorderd. Hij bleek zijn voertuig met 2.3 promille te besturen en passanten hadden de sleutel uit zijn contact gehaald.

De man werd door passanten rijdend richting Lochem aangetroffen. Onderweg had hij met z’n voertuig al een betonblok en een paal geraakt. Op de Rembrandtlaan besloten de getuigen de sleutel uit het contact te trekken en werd de politie gebeld. Deze stelde vast dat de bestuurder gedronken had. Op het politiebureau blies hij 2.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij aan het eind van de middag het politiebureau te voet verlaten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie zoekt betrokkene ongeval

ZUTPHEN – Misschien heeft de bestuurder het zelf niet eens gemerkt. De politie Zutphen wil graag in contact komen met de bestuurder van een oude, geelachtige Mercedes die vrijdagavond 23 oktober een snorfietser op de Hermesweg aantikte, waardoor deze gewond raakte.

De aanrijding gebeurde omstreeks 20.30 uur. Een 50-jarige snorfietser uit Zutphen reed op de Hermesweg en werd gepasseerd door een auto. Deze ‘tikte’ de man licht aan waardoor hij zijn evenwicht verloor en ten val kwam. De automobilist is niet gestopt, misschien heeft hij het zelfs niet gemerkt. De Zutphenaar raakte gewond en is zelf naar huis gereden. Bij controle in het ziekenhuis bleek zijn duim gebroken.

Namens de gedupeerde, die zich deze week bij de politie meldde, zoekt de politie contact met de bestuurder van een vermoedelijk oude Mercedes Benz, geelachtig van kleur.

Inbraken bij hoveniers

EERBEEK – Kennelijk heeft het dievengilde het op hoveniers voorzien. In de nacht van maandag op dinsdag 27 werd in Eerbeek bij twee hoveniers ingebroken. Men heeft het vooral voorzien op bladblazers en ander handgereedschap.

Niet alleen in Eerbeek, maar ook in Brummen en Lochem is de afgelopen periode ingebroken bij hoveniers. Men heeft het vooral voorzien op bladblazers, kettingzagen en ander handgereedschap. De inbraken vinden veelal in de nachtelijke uren plaats. In Eerbeek werd bij hoveniers aan de Ringlaan en de Heerweg in dezelfde nacht ingebroken. De politie onderzoekt de diefstallen en vraagt ondernemers in deze branche alert te zijn.