+ Politie waarschuwt voor dieven met wisseltruc

Geplaatst op 27 oktober 2009, om 14:47 uur

LOCHEM – Een Engels sprekende man heeft maandagmiddag 26 oktober een Lochemse van haar pinpas bestolen. Dit gebeurde op de parkeerplaats voor een supermarkt aan de Prins Bernhardweg in Lochem.

De vrouw ontdekte de diefstal en bij een poging door getuigen om de man aan te houden, zag deze kans om te ontkomen. Wel heeft de vrouw haar pinpas terug. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort

De 39-jarige vrouw werd omstreeks 15.10 uur op de parkeerplaats van de supermarkt aangesproken. Een Engels sprekende man vroeg haar om geld te wisselen. Kort daarop ontdekte de vrouw dat haar pinpas was verdwenen. Zij liep de winkel in en sprak daar de betrokken man aan. Deze was duidelijk overdonderd en liet de pas vallen en ging er vandoor. Een getuige probeerde de man tegen te houden.

Duidelijk was dat de verdachte niet alleen was. Twee andere mannen stapten snel na het incident in een auto met buitenlands kenteken. De omliggende korpsen stelden nog een onderzoek in maar troffen de auto met inzittenden niet meer aan.

Ook in Ruurlo en Didam werd op de zelfde manier geld en een pinpas gestolen. De politie vermoedt dat het om de zelfde groep daders gaat.

De politie waarschuwt met enige regelmaat voor deze praktijken en vraagt gedupeerden direct melding te maken van een incident. Het onderzoek wordt inmiddels voortgezet.

Automobiliste zonder rijbewijs aangehouden

ZUTPHEN – De politie hield maandagochtend 26 oktober op de Den Elterweg in Zutphen een 39-jarige vrouw uit die plaats aan. Zij bleek zonder rijbewijs te rijden en had ook nog een boete openstaan. Aangezien zij deze niet kon betalen is zij ingesloten.

Defecte verlichting van haar auto was de aanleiding voor de controle van de auto van de vrouw. Tevens bleek dat zij zonder rijbewijs reed en dat er nog enkele bekeuringen niet betaald waren. Aangezien zij deze niet kon betalen is zijn ingesloten om deze uit te zitten. Voor de overtredingen van maandag is zij ook weer bekeurd.

Diefstal uit woning

ZUTPHEN – Uit een woning aan de Weg naar Laren in Zutphen is maandag 26 oktober een laptop gestolen. De dief is van een raam aan de achterzijde van de woning binnengekomen.

De diefstal werd aan het begin van de avond ontdekt. Een raam bleek te zijn geopend, waarna de laptop werd ontvreemd. Er is aangifte gedaan bij de politie die de zaak onderzoekt.

Dubbele pech

WARNSVELD – De eigenaresse van een bestelauto die aan het Leestensepad in Warnsveld geparkeerd stond, is dubbel gedupeerd geraakt. Zondag 25 oktober werd een autoruit vernield, de volgende dag werd de noodruit vernield en de autoradio gestolen. De politie zoekt getuigen.

Zondag werd de autoruit van de bestelauto vernield. De auto stond op de parkeerplaats tegenover de Rabobank. Aangezien de goede ruit niet voorradig bleek, werd er en noodruit geplaatst. Maandagavond bleek ook deze vernield te zijn en was de autoradio gestolen. De gedupeerde heeft weer aangifte gedaan en de politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Bedrijfsinbraak

EERBEEK – In de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober is ingebroken bij een bedrijf aan de Ringlaan in Eerbeek. De daders hadden het op bladblazers en kettingzagen voorzien.

De melding van de inbraak kwam even na 02.00 uur bij de politie binnen. De dieven waren er, mogelijk door het alarm, al vandoor gegaan. Bij de komst van de agenten bleek dat de deur van een loods geforceerd was. Buiten lag een deel van de buit en geïnventariseerd moet worden of er nog meer gestolen is.

Veel schade door brand in wasdroger

VORDEN – De brandweer is maandagmiddag 26 oktober uitgerukt naar de Boonk in Vorden. Hier bleek een wasdroger in een schuurtje in brand te staan.

De brand werd omstreeks 15.5 uur gemeld. In een schuurtje bleek een wasdroger in brand te zijn geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade was aanzienlijk.