+ Auto over de kop; één gewonde

Geplaatst op 8 november 2009, om 16:58 uur

GELSELAAR – De politie onderzoekt een aanrijding waarbij zaterdagochtend 7 november op de Geesterseweg in Gelselaar een auto over de kop is geslagen. Eén persoon raakte gewond. De politie wil graag contact met de bestuurder van een oud model BMW.

De aanrijding werd omstreeks 11.30 uur gemeld. Een echtpaar uit Rijssen reed met de auto richting Gelselaar. Op deze 60 km weg, zo verklaarde de bestuurder moest hij uitwijken voor een uit de tegenover richting oude BMW. Hierdoor raakte de Rijssenaar in een slip en kwam de auto op zijn kop tegen een boom terecht. De echtgenote liep rugletsel op en is met een ambulance naar het ziekenhuis in Alemelo vervoerd. De auto is door een takelbedrijf opgehaald. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de BMW of andere getuigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Duo ingesloten met pillen

DOETINCHEM – De politie heeft zondag 8 november twee Arnhemmers ingesloten die na bij een ongeval betrokken te zijn geweest, in het bezit bleken van een hoeveelheid pillen, mogelijk xtc. Ook is het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder ingevorderd omdat hij teveel had gedronken. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.50 uur op de Europaweg in Doetinchem twee mannen een bestelauto aan de kant duwen. De 26-jarige bestuurder verklaarde een ongelukje te hebben gehad; hij was tegen een lantaarnpaal gebotst. De man had gedronken en op het moment dat de agenten hem mee wilden nemen naar het politiebureau ging hij er vandoor. Een politiehond trof de man korte tijd later verstopt in de struiken aan, waarna hij alsnog naar het politiebureau werd overgebracht. Hier blies hij 1.9 promille; reden om zijn rijbewijs in te vorderen.

Tijdens het gesprek bij de beschadigde auto viel het gedrag van de andere Arnhemmer de agenten op. Hij trachtte kennelijk iets in de beschadigde auto weg te moffelen. Bij onderzoek troffen de agenten een zakje met ruim 250 pillen, vermoedelijk xtc aan. Ook deze Arnhemmer (25) werd aangehouden. Beiden worden vandaag verhoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vuurtje stoken op schoolplein

LICHTENVOORDE – De politie heeft zaterdagavond 7 november vijf tiener uit Lichtenvoorde ernstig onderhouden. Zij bleken op een schoolplein aan de Oude Aaltenseweg een vuurtje te hebben gestookt.

De politie kreeg omstreeks 19.50 uur een melding over een brandje op het schoolplein. Vijf tieners bleken een fikkie te hebben gestookt en zij werden op de risico’s gewezen en het feit dat het strafbaar is. Er is met de ouders contact gelegd en deze waren blij dat de politie het op deze manier oploste. Het bleef dit keer bij een waarschuwing.

Rijden tijdens rijverbod

DOETINCHEM – Twee keer een proces-verbaal op één avond. Dit kreeg een 20-jarige jongen uit Terborg toen hij eerst werd bekeurd voor het rijden onder invloed en vervolgens het opgelegde rijverbod negeerde.

De jongeman werd op zaterdagavond 7 november door agenten aangehouden. Er waren omstreeks 19.00 uur klachten over hinderlijke jongeren op de Veentjes die drank dronken en in een auto weg waren gereden. Agenten troffen de bewuste auto met de 20-jarige achter het stuur. De ademtest gaf aan dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1.2 promille en als beginnend bestuurder is zijn rijbewijs dan ook ingevorderd. Nadat hij te voet het politiebureau had verlaten, is hij toch weer gaan rijden. Dit werd gezien en ook nu werd hij aangehouden. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drank maakt meer kapot dan je lief is

GROENLO/DOETINCHEM – Een 18 -jarige jongen uit Eibergen is zondagochtend 8 november dronken op straat in Groenlo aangetroffen. Een 17-jarige Doetinchemmer probeerde met de nodige drank op met een id-kaart van een vriend een horecazaak binnen te komen. In beide gevallen zijn de ouders ingeschakeld.

De Eibergenaar werd omstreeks 02.40 uur liggend op straat door agenten aangetroffen. Gezien de buitentemperatuur en het overmatig alcoholgebruik is ervoor gekozen de jongen thuis af te leveren. Hij kreeg wel een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Eerder op de avond probeerde een 17-jarige jongen uit de gemeente Monterfland met de id-kaart van een vriend een horecazaak in het centrum van Doetinchem binnen te komen. Dit werd door een portier opgemerkt en de politie werd gebeld. Deze nam de jongen mee en aangezien hij al het nodige gedronken had, werden ook zijn ouders ingeschakeld.