+ Grote schade bij brand in woning Didam - GelreNieuws        

+ Grote schade bij brand in woning Didam

Geplaatst op 4 november 2009, om 17:00 uur

DIDAM – Op dinsdagavond 3 november woedde er een brand in een woning aan de Komweg in Didam. Bij het uitbreken van de brand was de bewoner niet thuis.

Een buurtbewoner meldde omstreeks 23:00 uur de brand. Hij zag veel rook vanaf de zolder van de betreffende woning komen en alarmeerde direct de brandweer. Deze was snel ter plaatse. Helaas kon niet voorkomen worden dat de woning veel schade opliep van de brand en het bluswater. De vermoedelijke oorzaak was een kapotte stekkerdoos. Op moment van uitbreken van de brand was de bewoner niet thuis. Deze is inmiddels in kennis gesteld.

Containers in brand

DOETINCHEM – Op zondag 1 november stonden twee afvalcontainers van een woning aan de Houtkampstraat in Doetinchem in brand. De brandweer bluste de brand. De containers zijn waarschijnlijk aangestoken.

Omstreeks 16:00 uur zagen de bewoners bij thuiskomst dat de containers bij de woning in brand stonden. Zij alarmeerden direct de brandweer die snel ter plaatse was. De beide containers brandden volledig uit. Het vermoeden is dat de brand is aangestoken.

Inbraak tankstation

RUURLO – In de nacht van dinsdag op woensdag 4 november is er ingebroken bij een tankshop aan de Barchemseweg in Ruurlo. Men heeft getracht om rookwaar weg te nemen, dit is echter niet gelukt.

De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 06:00 uur. Een medewerkster van de tankshop constateerde bij aankomst dat er een gat in het dak zat. Men heeft vermoedelijk getracht om door het gat binnen te komen. Aan de hand van sporen was te zien dat men het op de sigaretten had gemunt. In dezelfde nacht heeft in Lochem een soortgelijke inbraak plaatsgevonden, waar wel sigaretten buit zijn gemaakt. De politie onderzoekt beide inbraken.

Getuigenoproep

BORCULO – De politie onderzoekt het bekladden van het pand van de stichting ‘Berkelzomp’ aan de Graaf Wichmanstraat in Borculo. Maandag 2 november werd ontdekt dat het beklad was met graffiti.

De politie doet onderzoek naar bovenstaande vernielingen. Wanneer ze in het weekend zijn gepleegd, is nog onbekend. De politie vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.