+ Verkeersbord op de rijbaan, bestuurder van de weg

Geplaatst op 1 november 2009, om 14:38 uur

WINTERSWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag 1 november heeft er zich een eenzijdig ongeval voorgedaan aan de Geldereschweg in Winterswijk. Het ongeval ontstond doordat de bestuurder moest uitwijken voor een verkeersbord dat op de weg lag. De politie zoekt getuigen.

De politie ontving de melding rond 03:00 uur. Een 26-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Geldereschweg in Winterswijk in de richting van Meddo. Ter hoogte van de kruising met de Beerninkweg lag er een verkeersbord op het wegdek. De bestuurder probeerde het bord te ontwijken waadoor hij de controle over zijn voertuig verloor. De auto slipte en kwam in de sloot aan de linker kant van de weg te stilstand. Niemand raakte gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is een onderzoekt gestart en is op zoek naar de persoon die het verkeersbord op de weg heeft gelegd. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Man aangehouden na vernielingen

LICHTENVOORDE – In de nacht van zaterdag op zondag 1 november heeft de politie een 29-jarige man uit de gemeente Oost Gelre aangehouden voor vernieling van meerdere fietsen.

De politie ontving de melding rond 02:30 uur. De 29-jarige man zou meerdere fietsen hebben beschadigd. Ter plaatse troffen de agenten de man op de Dijkstraat in Lichtenvoorde aan. Er bleken meerdere fietsen te zijn beschadigd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers betrapt

EIBERGEN – Op zaterdagavond 31 oktober is er ingebroken in een woning aan de Koningin Julianastraat in Eibergen. Toen de bewoonster thuis kwam sloegen de twee inbrekers op de vlucht. Er is onder andere een portemonnee weggenomen.

De bewoonster kwam rond 20:30 uur thuis. Ze zag dat er twee mannen uit haar woning kwamen. De mannen sloegen op de vlucht en wisten te ontkomen. Men bleek binnengekomen te zijn door een deur open te breken. De bewoonster alarmeerde de politie. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

DOETINCHEM – De politie onderzoekt een incident waarbij een 22-jarige man uit Duitsland geslagen is en zijn autoruit vernield werd. Het incident heeft zich zaterdagmiddag 31 oktober voorgedaan en een 27-jarige man uit Doetinchem is aangehouden voor vernieling en mishandeling.

De politie ontving de melding rond 15:30 uur. Een man zou op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Bongerd in Doetinchem een autoruit vernield hebben. Ook zou hij de 22-jarige man uit Duitsland geslagen hebben. De onbekende man reed vervolgens weg in onbekende richting. De politie werd gealarmeerd en kwam ter plaatse. Op basis van het kenteken van de auto waarin de onbekende man reed kon de politie hem achterhalen. Hij werd later aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de exacte aanleiding van dit incident in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.