+ Vrouw (97) in huis overvallen - GelreNieuws.nl

+ Vrouw (97) in huis overvallen

Geplaatst op 5 november 2009, om 17:00 uur

DINXPERLO – Op woensdag 4 november heeft een onbekende man geprobeerd een 97-jarige vrouw in haar woning aan de Spoorstraat in Dinxperlo te bestelen.

De man belde rond 18:35 uur aan bij de woning van de 97-jarige. Toen de vrouw de deur opende, drong hij binnen en maakte hij duidelijk dat hij geld wilde. De Dinxperlose wist een alarm in werking te stellen, waarop de man er vandoor ging. De politie vraagt met regelmaat bewoners voorzichtig te zijn bij het openen van de voordeur in de avonduren. De politie heeft de poging tot diefstal in onderzoek en vraagt mensen die meer weten of iets gezien hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Graffitispuiter aangehouden

TERBORG – De politie heeft op dinsdagmiddag 3 november in Terborg een 17-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden, omdat hij graffiti had aangebracht op het station in Terborg.

De politie kreeg rond 16:00 uur de melding dat een jongeman op het station een wachtruimte met graffiti had beklad. Toen agenten ter plekke kwamen, was hij al verdwenen. De agenten kregen echter een duidelijk signalement en troffen de verdachte even verderop in de Silvoldseweg aan. De 17-jarige werd aangehouden wegens vernieling en meegenomen naar het politiebureau. De graffitispuiter krijgt proces-verbaal opgemaakt en zijn spuitbussen zijn in beslag genomen.

Ingebroken bij hoveniers

DE HEURNE/MEGCHELEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 4 november is er bij drie bussen op een bedrijfsterrein aan de Dersenkamp in De Heurne ingebroken. Bij een hoveniersbedrijf aan de Julianaweg in Megchelen werd ook ingebroken. In beide gevallen werd er tuingereedschap ontvreemd.

De inbraak in De Heurne heeft plaatsgevonden in de nachtelijke uren en werd ontdekt om 07:00 uur. Men forceerde de ruit van de bussen om toegang te krijgen. In Megchelen werd een deur van het bedrijf geforceerd. De politie heeft beide diefstallen in onderzoek.

Auto gestolen

VORDEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 4 november is er een auto gestolen in het Kerspel in Vorden. Het gaat om een groene Peugeot 205.

De diefstal heeft tussen 20:00 en 08:00 uur plaatsgevonden. Het is nog onbekend hoe de auto is gestolen, want de gedupeerde is nog in het bezit van de autosleutels. Het bouwjaar van de auto is 1992 en heeft het kenteken FL-SB-59. De auto staat nu landelijk geregistreerd als gestolen.

Geldweg na inbraak bij hondenclub

NEEDE – Tussen maandag 2 en woensdag 4 november is er ingebroken bij een hondenclub aan de Oude Eibergseweg in Neede.

Men forceerde een raam om binnen te komen. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.