+ Bejaarde vrouw voorkomt overval

Geplaatst op 19 november 2009, om 15:54 uur

TWELLO – Op woensdagavond 18 november heeft een onbekende man geld geëist bij een woning aan de Mozartstraat in Twello. De bejaarde bewoner wist de deur dicht te drukken.

De man belde rond 20:10 uur aan bij de woning. Toen de bejaarde bewoner de voordeur opendeed, eiste de onbekende man geld. De bewoner maakte flink kabaal en wist de deur dicht te drukken. Daarop ging de geldeiser ervandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In preventieve zin adviseert de politie, zeker ouderen, om in de avonduren niet direct de voordeur te openen, maar eerst via een raampje (indien aanwezig) te kijken wie er voor de deur staat. Ook kan een kettinkje uitkomst bieden waardoor de deur gedeeltelijk gesloten blijft. Het aanroepen van degene die voor de deur staat kan ook preventief werken.

Bedrijfsauto gestolen

TWELLO – In de nacht van woensdag op donderdag 19 november is er in Twello een bedrijfsbus gestolen. Het gaat om een witte Mercedes Sprinter, met het kenteken VH-XV-55.

De auto stond bij een woning geparkeerd aan de Prinses Irenestraat De diefstal werd om 04:55 uur door een oplettende buurtgenoot ontdekt. Het is nog onduidelijk hoe men de bus meegenomen heeft. De bus staat nu landelijk geregistreerd als gestolen.

Auto-inbraak

TWELLO – In de nacht van dinsdag op woensdag 18 november is er ingebroken in een auto aan de Voermanstraat in Twello. Er werd een navigatiesysteem gestolen.

De inbraak werd ontdekt rond 06:30 uur. Men forceerde een ruit om toegang tot het voertuig te krijgen. De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten.