+ Engelse koperdieven betrapt in Lochem: boete €100 p.p.

Geplaatst op 24 november 2009, om 19:41 uur

LOCHEM – De politie heeft maandag 23 november drie Engelse mannen aangehouden voor poging tot diefstal van koper. Het trio werd op heterdaad betrapt door medewerkers van een bedrijf toen zij op de Kwinkweerd in Lochem hun auto aan het volladen waren met koperen kabels.

De politie kreeg omstreeks 10:30 uur de melding van de diefstal. Ter plaatse bij het bedrijf troffen agenten drie Engelse jongemannen van 17, 18 en 23 jaar aan en twee werknemers van het bedrijf. De twee werknemers hadden gezien dat de Engelsen de koperen kabels vanuit een container in hun eigen truck laadden. Om te voorkomen dat ze er vandoor konden gaan, had men een heftruck voor de auto van de Engelsen geplaatst. Het trio is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Met een boete van ieder 100 euro zijn zij later op de dag heengezonden.

Auto op kop in de sloot

KLARENBEER – Een 39-jarige automobilist uit Zutphen is maandagavond 23 november met de schrik vrij gekomen toen hij op de Clabanusweg in Klarenbeek met zijn auto op zijn kop in de naastgelegen sloot belandde.

De politie kreeg omstreeks 22:00 uur de melding van het ongeval op de Clabanusweg. Door onbekende oorzaak is de bestuurder in de berm terecht gekomen en raakte hierdoor in een slip. Vervolgens verloor de man de controle over het voertuig, waardoor zijn auto op de kop in een naast gelegen sloot belandde. Gelukkig kon de bestuurder zelfstandig uit de auto komen en zelf de politie alarmeren. De auto raakte beschadigd en is weggesleept.

Bromfietser gewond bij aanrijding

WARNSVELD – Een 53-jarige bromfietser uit Zutphen raakte maandagochtend 23 november gewond na een aanrijding met een personenauto. De man is met arm- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:00 uur de melding van het ongeval. Een 20-jarige automobilist uit Vorden reed over de Vordenseweg in Warnsveld, komend uit de richting van zijn woonplaats. Hij wilde op de kruising met de Dennendijk linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende bromfietser die over het fietspad van de Vordenseweg reed. Een aanrijding was het gevolg. De Zutphenaar is met arm- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak horecagelegenheid

LOCHEM – In de nacht van maandag op dinsdag 24 november is er ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Noorderwal in Lochem. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Door een raam te forceren, heeft men toegang gekregen tot het pand. Er is een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak, te bellen met 0900-8844.